Friss hírek

Leclerc a sprintfutamokról: Végre padlóig nyomhatjuk!

Izgatottan várja már a 2021-es sprintfutamokat a Forma-1-ben a Ferrari csapatának ifjú titánja, Charles Leclerc. A monacói szerint az lesz az igazán jó a rövid versenyeken, hogy a versenyzők végre padlóig nyomhatják a gázpedált!

Ahogyan arról az F1Világ.hu is beszámolt, a Forma-1 vezetősége a héten hivatalosan is megerősítette, idén három helyszínen is 100 km-es sprintfutamok váltják majd a hagyományos időmérőket.

Bár ezt egyelőre még nem jelentették be hivatalosan, Silverstone mellett Monzában és Interlagosban változtatnak majd a hétvége lebonyolításának menetén.

Ennek megfelelően pénteken egy időmérőt tartanak majd a nyitóedzés után, ennek eredménye határozza meg a szombati sprintidőmérő rajtsorrendjét, melynek eredménye a vasárnapi verseny rajtsorrendjéről dönt.

Miközben például Sebastian Vettel nincs elragadtatva az új formátumtól, a Ferrari fiatal pilótája, Charles Leclerc kíváncsian várja a sprintversenyeket.

„Általában elég világos tervek mentén dolgozunk egy hétvégén, az első, második és harmadik edzésen. Most viszont csak egy szabadedzés lesz közvetlenül az időmérő előtt” – mondta a monacói versenyző Portugáliában, a következő versenyhétvége helyszínén.

„Nekem ez személy szerint tetszik, mert kevesebb idő van elemezgetni az időmérő előtt. Ami magát a sprintversenyt illeti, nehéz megmondani. Szerintem az mindenképpen jó dolog, hogy végre az egész futam során nyomhatjuk neki, 100 kilométeren át. Ez nekünk, versenyzőknek jó lehet.”

„De azt majd meglátjuk, hogy ez az egész jót tesz-e a show-nak, vagy sem, mert elvégre ez számít leginkább. És továbbra is a vasárnapi versenynek kell a főattrakciónak maradnia a hétvégén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!