Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek
Next
Prev

Leclerc: A tempónk hasonló volt a Mercedeséhez Monacóban

Fotó: Scuderia Ferrari
Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője úgy gondolja, az F1-es Monacói Nagydíjon látottak nem mutatnak reális képet az autójuk tempójáról.

Leclerc megnyerte a harmadik szabadedzést Monacóban, az időmérőn azonban a csapat eltaktikázta magát, és nem küldték ki őt egy újabb gyorskörre, így a hazai nagydíját teljesítő pilóta már a Q1-ben kiesett, és a 15. rajthelyről volt kénytelen megkezdeni a futamot. 

Leclercnek így a középmezőnyön kellett átverekednie magát, meglehetősen agresszív versenyzést bemutatva – zárkózása viszont nem tartott sokáig, ütközött Nico Hülkenberggel, majd az autó annyira megsérült, hogy kénytelen volt feladni a futamot

A 21 éves pilóta rendkívül csalódott volt a futam után, hogy nem tudott bizonyítani hazai közönsége előtt, azonban úgy gondolja, nyers tempót tekintve a Ferrari nagyjából egy szinten volt a Mercedesszel – azonban nem tudták megmutatni, hogy ezzel mire képesek. 

„Azt hiszem, tempó tekintetében megmutatkozott, hogy elég gyorsak voltunk, különösen a harmadik szabadedzésen” – nyilatkozta Leclerc. 

„Azt gondolom, hogy nehéz megmondani, hol végeztünk volna, mert végül nem onnan rajtoltunk, ahonnan szerettünk volna, és nem is ott fejeztük be a futamot, ahol akartuk.”

„De ha a hétvége többi részét nézzük, úgy gondolom, hogy hasonló volt a tempónk” – mondta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!