Leclerc: A versenyen kiderül, javult-e a gumikezelésem - F1VILÁG.HU

Leclerc: A versenyen kiderül, javult-e a gumikezelésem

HIRDETÉS
A Ferrari Forma-1-es csapatának ifjú versenyzője, Charles Leclerc az F1VILÁG.HU-nak nyilatkozva Belgiumban elárulta, a Magyar Nagydíj után sokat dolgozott azon, hogy megpróbáljon javítani gumikezelésén – a Hungaroringen ugyanis világossá vált, csapattársa, Sebastian Vettel ebben a tekintetben jobb munkát végez nála.
SPA-FRANCORCHAMPS, BELGIUM - AUGUST 31: Charles Leclerc, Ferrari SF90 during the Belgian GP at Spa-Francorchamps on August 31, 2019 in Spa-Francorchamps, Belgium. (Photo by Jerry Andre / LAT Images)

Leclerc jó eséllyel pályázott a dobogóra az augusztus eleji Magyar Nagydíjon, végül azonban csapattársa, Vettel futott be a 3. helyen, miután jobban tudott vigyázni a Pirelli abroncsairaa, és a verseny utolsó harmadában könnyedén meg tudta előzni a monacóit.

„Nagyon sokat küszködtem a hátsó abroncsokkal már a verseny közepétől kezdve. A gumik elfogytak” – mondta a Magyar Nagydíj után Leclerc.

„Az első etap végén elég korán kiálltunk, főleg azért, mert szenvedtem a gumikkal. A második etap végén ugyanez volt a helyzet, szóval határozottan van valami, amit Seb jobban csinál nálam a hosszú etapokon, amikor a gumik degradálódnak.”

Leclerc a Belga Nagydíj szombati időmérő edzésén pazar teljesítményt nyújtva pole pozíciót szerzett, az F1VILÁG.HU pedig a kvalifikációt követően arra volt kíváncsi, sikerült-e dolgoznia a gumikezelésen, ami a Hungaroringen komoly gondokat okozott neki.

„Nos, ami azt illeti, nagyon sok mindent elemezgettem a magyarországi verseny után” – mondta lapunk kérdésére a Ferrari versenyzője.

„Az igazság az, hogy a Hungaroringen talán rosszabbnak tűnt a helyzet, mint amilyen valójában volt – de kétségkívül volt tennivaló a részemről ebben a tekintetben. Szóval majd vasárnap meglátjuk, hogy ez a munka kifizetődik-e.”

„Változtattam néhány dolgon – nagyon apró dolgokon –, de ezen a szinten mindig az apró részletek jelentik a különbséget. Szóval igen, majd vasárnap kiderül, hogy jobb lett-e a helyzet.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!