Leclerc: A versenytempónk nagyon jó - F1VILÁG.HU

Leclerc: A versenytempónk nagyon jó

HIRDETÉS
Rendkívül magabiztosan nyilatkozott a Forma-1-es Orosz Nagydíj első szabadedzéseit követően Charles Leclerc.
GP RUSSIA F1/2019 -  VENERDÌ 27/09/2019  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

A Ferrari versenyzője a délelőtti gyakorláson a leggyorsabb volt, a délutáni szabadedzésen pedig Max Verstappen mögött második lett.

Leclerc a nyitónap végén újságíróknak nyilatkozva azt mondta, ellenfeleikkel komolyan számolniuk kell a folytatásban, ám meggyőződése, hogy sokat javulhatnak még a szombati időmérőre.

„Úgy gondolom, a Red Bull igazán erős, de mi magunkra fókuszáltunk” – mondta a monacói tehetség.

„Ami minket illet, még sokat javulhatunk a köridő tekintetében, az egyensúly nem teljesen volt olyan, mint szerettem volna, főleg az időmérős körökön. Ez egy olyan pálya, ahol a hátsó kerekek küszködnek egy kicsit az utolsó szektorban, szóval egy kis kompromisszumot kell talán kötnünk az első szektorban, hogy jobbak legyünk a harmadikban. Próbáljuk megtalálni az egyensúlyt.”

„Összességében egészen pozitív napunk van. Habár van még tennivalónk az időmérős tempót illetően, a versenytempónk nagyon pozitív volt. Nehéz jól beállítani az autót, mert az első és a második szektor gyors, és amikor megérkezünk a harmadik szektorba, a gumik már nincsenek a legjobb formájukban.”

„A versenytársaink erősek, nekünk pedig olyan keményen kell dolgoznunk, amennyire csak tudunk, hogy megtartsuk az elmúlt hétvégék lendületét.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!