Leclerc: A versenytempónk ugyanolyan jó, mint múlt héten - F1VILÁG.HU

Leclerc: A versenytempónk ugyanolyan jó, mint múlt héten

HIRDETÉS
Nem villogtak túlzottan a Forma-1-es Osztrák Nagydíj péntek délutáni szabadedzésén a Ferrari versenyzői, Charles Leclerc viszont azt mondja, a versenytempó tekintetében ezúttal is erősek lehetnek.
Charles Leclerc races during the FIA Formula One World Championship 2021 in Spielberg, Austria on July 2, 2021

Leclerc a múlt hétvégi Stájer Nagydíjon elsőkörös balesete után a mezőny végéről zárkózott fel a 7. helyre, az időmérős szenvedés után tehát meggyőző versenytempóval rukkolt elő – akárcsak csapattársa, Sainz.

Leclerc az Osztrák Nagydíj első szabadedzései után azt mondta, úgy tűnik, a jó versenytempót sikerült átmenteni erre a hétvégére is, az egykörös tempón – és a lágy keverékű gumikon – viszont még dolgozniuk kell.

„Nem hiszem, hogy a mai eredmények túlzottan reprezentatívak. Még sok dolgunk lesz, hogy megértsük a C5-ös gumikat – most először használjuk itt, és nem gondolom, hogy optimálisan tudjuk működtetni őket” – magyarázta a fiatal monacói.

„Szóval dolgoznunk kell még ezen, de összességében egész jó nap volt. A versenytempónk ugyanolyan jó, mint múlt héten, ami pedig az időmérős tempót illeti, még dolgozunk rajta…”

„Még nem sikerült megtalálnunk azt a kis lépést, amire szükségünk van, hogy előrébb kerüljünk, de dolgozunk az ügyön, és remélhetőleg holnapra megtaláljuk majd.”

Bár jóval hűvösebb van Spielbergben most, mint egy hete, Leclerc azt mondja, furcsa mód jobban küszködött a hátsó abroncsokkal.

„Jobban küszködtem a hátsó gumikkal, mint múlt héten, ami egy kicsit furcsa, ezért is kell egy kicsit jobban megvizsgálnunk az autót. De nem voltak olyan jellegű problémáink, mint Franciaországban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc: A versenytempónk ugyanolyan jó, mint múlt héten
Verstappen: Az időmérőre sikerült még jobbá tennünk az autót
Sainz megoldotta, hogy ne érje túl nagy ütés a Ferrarit
Hamilton hibázott, esőben bízik a versenyen
Alonso büszke az Aston Martinra, miután megszerezte a harmadik rajthelyet
Verstappené a pole, Alonso a 3. helyről rajtol Kínában!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!