Friss hírek

Leclerc: Ahhoz, hogy nyerjünk, meg kell oldanunk a gumiproblémát

A Ferrari világbajnoki éllovasa, Charles Leclerc szerint ahhoz, hogy győzzenek vasárnap, mindenképpen meg kell oldaniuk azokat a gumiproblémákat, melyek a szombati sprintfutamon hátráltatták őket.

Leclerc a 2. helyről vágott neki a szombati versenynek, ám már rögtön a rajtnál megelőzte riválisát, Max Verstappent, és jó ütemben haladt a győzelem felé. A hajrában azonban képtelen volt maga mögött tartani a hollandot, aki jobb állapotban lévő gumijainak hála végül megelőzte őt. A Ferrari versenyzője elárulta, nagy árat fizetett azért, hogy a futam elején próbált ellépni egy kicsit Verstappentől.

„Nagyon jól rajtoltam. Az 1-es kanyar előtt fej-fej mellett voltunk, és onnantól kezdve a saját versenyemre tudtam fókuszálni” – mondta Leclerc. „Próbáltam megnyomni egy kicsit az elejét, hogy kiépítsek némi előnyt, Max pedig ne legyen DRS-távolságon belül, mivel tudtam, hogy ebben az esetben sebezhető lennék.”

Hirdetés
 

„Később viszont megfizettem ennek az árát, és előjött némi szemcsésedés, az utolsó két-három körben pedig nagyon küszködtem.”

Arra a kérdésre, hogy vasárnap képesek lesznek-e megfordítani az eredményt, a monacói így felelt: „Szerintem a tempónk meglehetősen hasonló. A különbséget a végén az a szemcsésedés jelentette, amit elszenvedtünk. Ha ezt sikerül orvosolni vasárnapra, meggyőződésem, hogy harcban leszünk a győzelemért. Ha nem, akkor egy kicsit nehezebb lesz.”

„Úgy éreztem, hogy egy kicsit jobban ártottam a gumiknak, főleg a jobb elsőnek valamiért. Szóval erre fogunk fókuszálni a holnapi versenyt illetően.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!