Leclerc: Alig várom, hogy F1-es autóval körözzek szülővárosom utcáin - F1VILÁG.HU

Leclerc: Alig várom, hogy F1-es autóval körözzek szülővárosom utcáin

HIRDETÉS
Fotó: Alfa Romeo Sauber

A hétvégi Monacói Nagydíjon hazai közönsége előtt versenyezhet majd az Alfa Romeo Sauber ifjú versenyzője, Charles Leclerc.

A 20 esztendős monacói idén mutatkozott be a Forma-1-ben, az elmúlt időszakban pedig remek formával rukkolt elő. Eddig 9 pontot gyűjtött csapatának, reményei szerint pedig a sikerszéria Monte-Carlo utcáin is folytatódik majd.

Leclerc elárulta, alig várja már, hogy F1-es autóval körözzön szülővárosa utcáin.

„Rengeteg érzelem van benne, hiszen ezen a hétvégén első Forma-1-es Monacói Nagydíjamon veszek majd részt” – mondta az ifjú versenyző.

„Gyerekkorom óta arról álmodtam, hogy részese legyek ennek az eseménynek, és hihetetlen, hogy most végre valóra válik. Nagyszerű lesz, hogy ott lesznek a barátaim és a családom, hogy támogassanak, és alig várom, hogy megosszam ezt a különleges élményt a monacói emberekkel.”

„Utcai pályán vezetni mindig nagyon élvezetes, és imádom azt a kihívást, amit ez kínál. Habár jól ismerem a várost, egy teljesen új élmény lesz Forma-1-es autót vezetni Monte-Carlo utcáin. Alig várom, hogy egy más perspektívából is megismerjem szülővárosom. Felejthetetlen hétvége lesz számomra, és alig várom már, hogy elkezdődjön.”

Leclerc egyébként a negyedik monacói versenyző a Forma-1 történetében Louis Chiron, Olivier Beretta és André Testut után – igaz, utóbbi versenyző egy futamon sem állt rajthoz, kétszer sikertelenül próbálta kvalifikálni magát Monacóban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!