Leclerc attól tart, a Red Bull még feljebb kapcsol a futamon - F1VILÁG.HU

Leclerc attól tart, a Red Bull még feljebb kapcsol a futamon

Alig 1 századmásodperccel volt csak lassabb a pole-t megszerző Max Verstappennél a Japán Nagydíj szombati időmérőjén Charles Leclerc, a monacói pedig attól tart, a Red Bull még nagyobb fokozatra tud majd kapcsolni a vasárnapi futamon.

Leclerc a 2. helyről kezdheti majd meg a szuzukai versenyt, és noha a világbajnoki címről már lemondott, a győzelmet természetesen szeretné bezsebelni a hátralévő futamokon. Az időmérőn viszont alulmaradt Verstappennel szemben, így a monacói tudja, nehéz verseny vár rá vasárnap. A Ferrari versenyzője az időmérő után elárulta, nem is az autóval voltak gondjai, inkább a Pirelli abroncsaival küszködött kissé.

„A kör jó volt, de az utolsó szektorhoz érve a hátsó gumijaim már sehol sem voltak… Elkezdtem veszíteni, az autó pedig nagyon túlkormányzott volt az utolsó sikánban, szóval veszítettem ott némi időt” – magyarázta a fiatal versenyző. „A vasárnapi egy nagyon nehéz verseny lesz, úgy tűnik, az eső is itt lesz a közelben. Hogy elázunk-e, azt nem tudom. Majd meglátjuk, milyen lesz a tempónk. Általában a Red Bull tesz egy előrelépést a futamra. Ha ezúttal is nagyot lépnek előre a verseny napjára, nehéz dolgunk lesz.”

 

„Az autó rendben volt, inkább a gumikkal küszködtem az időmérőn, főleg az első és az utolsó szektorban. Minél jobban nyomtam az első szektorban, annál jobban lelassultam az utolsóban. Szóval nehéz volt, de az autó összességében rendben volt.”

Arra a kérdésre, hogy a beállítások tekintetében milyen kompromisszumokat kötöttek a várható eső miatt az időmérőn, Leclerc így válaszolt: „Hogy őszinte legyek, nem sok kompromisszumot kötöttünk. Nyilván az előrejelzések szerint lesz egy kis eső itt-ott. Nem tudjuk, hogy végül így lesz-e, vagy sem, de nehéz volt felkészíteni az autót, és jól eltalálni az időmérőre az egyetlen száraz edzés után. De azt gondolom, jó munkát végeztünk.”

„Korlátozott mennyiségű adat áll rendelkezésünkre a versenyre, ez mindig kihívás, de az érzéseim jók voltak az autóval kapcsolatban. Meglátjuk, milyenek lesznek a körülmények.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc attól tart, a Red Bull még feljebb kapcsol a futamon
Marko: Győzködnöm kellett Hornert, hogy ne szerződjön a Ferrarihoz
A Red Bull nem aggódik a Mercedes felerősödése miatt: „Így is 23 másodperces hátrányban voltak”
A Ferrari továbbra sem érti, miért ilyen következetlen versenyautója
Wolff: Kellett a szezon eleji sokk, hogy merjünk változtatni!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!