Leclerc attól tart, elbukják a győzelmet Barcelonában - F1VILÁG.HU

Leclerc attól tart, elbukják a győzelmet Barcelonában

HIRDETÉS
Charles Leclerc attól fél, alul fognak maradni a Red Bull-lal szemben a vasárnapi Spanyol Nagydíjon, ha nem sikerül megoldást találniuk a gumikezelési problémákra. A monacói idei negyedik rajtelsőségét szerezte, az eredménnyel pedig természetesen nagyon elégedett.
GP SPAGNA F1/2022 - SABATO 21/05/2022 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

Pedig nem alakult könnyen számára a szombati kvalifikáció, hiszen a Q3 elején megpördült első gyorskörében, így második nekifutásra mindent egy lapra feltéve kellett nyomnia.

Leclerc ellentmondást nem tűrő teljesítményt nyújtott, és végül magabiztosan szerezte meg a pole pozíciót riválisa, Max Verstappen, valamint Carlos Sainz előtt. A Ferrari versenyzője ugyanakkor óvatosságra int: mivel nagy hőség várható vasárnapra, a gumikezelés döntő fontosságú lehet, márpedig ezen a téren a maranellóiak nem remekeltek az elmúlt időszakban.

„Erős pozícióból kezdem meg a versenyt, de küszködtünk a gumikkal az elmúlt néhány versenyen a Red Bullhoz képest” – ismerte el a vb-éllovas. „Max szorosan mögöttünk van, és ha nem sikerül jól menedzselni ezeket a gumikat, veszíteni fogunk. Szóval felül kell kerekednünk rajtuk, és jó munkát kell végeznünk vasárnap a gumikezelés tekintetében.”

Leclerc az időmérővel kapcsolatban azt mondta, nehéz dolga volt, de végül összejött a pole, aminek természetesen nagyon örül.

„Nagyon-nagyon nehéz időmérő volt. Főleg a Q3, mivel elkövettem egy hibát az első gyorskörömben. Aztán nyilván csak egy lehetőségem maradt, de rendkívül jól sikerült.”

„Voltak momentumok a körömben, de végül egyben tartottam, és nagyon-nagyon örülök a pole-nak. Igazán remek kör volt, az autó pedig szintén lenyűgöző volt, szóval elégedettek vagyunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!