Leclerc attól tart, idén már nem lesz esélyük a győzelemért harcolni - F1VILÁG.HU

Leclerc attól tart, idén már nem lesz esélyük a győzelemért harcolni

HIRDETÉS
A Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc attól tart, a múlt hétvégi Monacói Nagydíj volt az egyetlen esély számukra ahhoz 2021-ben, hogy a győzelemért harcoljanak.
Formula One F1 - Monaco Grand Prix - Circuit de Monaco, Monte Carlo, Monaco - May 22, 2021 Ferrari's Charles Leclerc during practice REUTERS/Eric Gaillard

A maranellói gárda remek formát mutatott a szűk utcai pályán, Charles Leclerc pedig az időmérőn a legjobb köridőt érte el.

A fiatal pilóta azonban műszaki probléma miatt nem tudott elindulni hazai versenyén – mint kiderült, a bal hátsó kerékagyban egy repedés miatt megsérült a féltengely.

Leclerc természetesen nagyon csalódottan nyilatkozott vasárnap, ám arra fókuszál, hogy erőt merítsen a pozitívumokból.

„Természetesen nehéz elfogadnom, hiszen hazai versenyem volt. Nem minden nap van lehetőségünk arra, hogy ilyen jó helyzetben legyünk” – mondta a monacói versenyző.

„De végső soron ez is része a motorsportban, előfordulhatnak ilyen dolgok. Ahogy Mattia [Binotto] is mondta, erre próbálok emlékezni ezzel a hétvégével kapcsolatban – mindarra a pozitívumra, amivel találkoztunk. Nagyon messziről zárkóztunk fel, szóval jó munkát végeztünk, versenyről versenyre javultunk.”

Leclerc ugyanakkor elismerte, jó esély van rá, hogy idén már nem lesz ilyen jó esélyük arra, hogy a győzelemért harcoljanak.

„Lehet, hogy egyszeri alkalom volt, hogy most a győzelemért harcolhattunk, de ez nem jelenti azt, hogy nem volt fejlődés” – magyarázta a 23 esztendős versenyző.

„Jó úton vagyunk, jól dolgozunk. A szerencse ezen a hétvégén nem az én oldalamon volt, de ilyen az élet. Felül fogok kerekedni rajta, Bakura fókuszálok, és motiváltan fogok visszaülni az autóba, és remélhetőleg nagyon jó eredményt érünk majd el.” 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!