Leclerc autójában két erőforrás-komponenst is kicseréltek - F1VILÁG.HU

Leclerc autójában két erőforrás-komponenst is kicseréltek

HIRDETÉS
Kicserélte Charles Leclerc autójában a V6-os erőforrás energiatárolóját és vezérlőelektronikáját a Ferrari Forma-1-es csapata – erősítette meg nem sokkal a Bahreini Nagydíj rajtja előtt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).
Charles Leclerc Ferrari

A monacói versenyző a 3. legjobb időt autózta a szombati időmérő edzésen, miután alulmaradt a Red Bull pilótáival szemben. Leclerc mindenesetre reménykedhet abban, hogy a csapat által választott stratégia, miszerint megspóroltak egy vadonatúj garnitúra lágy abroncsot a mai versenyre, kifizetődő lesz majd.

A Ferrari mindenesetre a mai verseny előtt máris arra kényszerült, hogy kicserélje a V6-os erőforrás két komponensét Leclerc autójában: a csapat egy új energiatárolót, valamint vezérlőelektronikát épített a Ferrariba. Ezekből az egységekből egy versenyző legfeljebb kettőt használhat fel egy idényen belül, így a monacói pilóta most még nem kap büntetést.

A maranellóiak megerősítették, mindkét komponenst elővigyázatosságból cserélték ki, bizonyos paraméterekkel ugyanis nem voltak elégedettek. A verseny után ezeket az összetevőket alapos vizsgálatnak vetik alá a gyárban.

Leclerc az egyetlen pilóta, akinél a szezon első versenye előtt motorkomponens-cseréket hajtottak végre.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!