Friss hírek

Leclerc autót tört, de úgy érzi, gyors a Ferrari Mexikóban

Nehéz napja volt pénteken, Mexikóban a Ferrari ifjú versenyzőjének, Charles Leclerc-nek: a monacóit az első edzésen egy defekt hátráltatta, a második pedig összetörte versenygépét.

A fiatal pilóta így a tervezettnél kevesebb kört tudott megtenni a nyitónapon, elmondása szerint azonban nem aggódik túlzottan, autója ugyanis egy körön igazán gyorsnak tűnt, így jó eséllyel várhatja a magyar idő szerint szombaton 22 órakor kezdődő időmérő edzést. A második szabadedzésen elszenvedett balesetével kapcsolatban Leclerc annyit mondott, „elveszítette a kontrollt” az autó hátulja felett, de nem számít arra, hogy megsérült a váltó, vagy az erőforrás.

„Nem ez volt a legjobb péntekünk, mivel nem tettünk meg valami sok kört” – mondta a monacói. „Sajnos az első edzésen, rögtön a bokszból kifelé kaptam egy defektet, szóval újra a bokszba kellett hajtanom, és csak pár kört tettem meg a lágy gumikkal.”

Hirdetés
 

„A második edzésen rövid etapokat teljesítettünk. Amikor elkezdtük a hosszú etapokat, megpördültem, ami véget vetett az edzésemnek. Az én hibám volt, de nem számítok arra, hogy ez bármilyen módon is hatással lesz a hétvége hátralévő részére, és meggyőződésem, hogy jó napunk lesz szombaton, mivel alapvetően jók az érzéseim az autóban ülve.”

Leclerc azt mondja, az egykörös tempó erősnek tűnt pénteken, így jó időmérőre számít, de a harmadik gyakorláson azért még finomítaniuk kell a beállításokon.

„A második edzésen kipróbáltunk valamit az én autómon, ami nem tetszett annyira, szóval nem is éreztem annyira rá a versenygépre. De tudom, mit kell tennünk szombaton, szóval magabiztos vagyok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc autót tört, de úgy érzi, gyors a Ferrari Mexikóban
Óriási elismerésben részesült Kevin Magnussen
Hornert nem lepte meg Binotto Ferraritól való távozása
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!