Friss hírek

Leclerc autót tört, és a tempóval sem elégedett

A várakozásokon alul teljesített a Forma-1-es Belga Nagydíj pénteki nyitónapján Charles Leclerc. A Ferrari versenyzője nem elégedett a mai teljesítménnyel, ráadásul egy hiba után autóját is összetörte délután.

A baleset után a monacói pilóta a 18. legjobb időt autózta csak a második edzésen, és bár Ferrarijának egyensúlyával alapvetően elégedett, elismerte, bőven lesz még dolguk a szombati időmérő előtt.

„Van némi tennivalónk” – mondta Leclerc a második szabadedzés után. „Az első edzés rendben volt, de a második már nehezebbre sikeredett.”

„Dolgoznunk kell ma este az autó beállításain, és remélhetőleg szombaton jobb napot zárhatunk. Meglehetősen elégedett voltam az egyensúllyal, de a teljesítmény nem olyan, mint vártuk.”

„A körülmények trükkösek voltak ma, de ez mindenkit ugyanúgy érintett. Úgy tűnik, ilyen marad a hétvége további részére is, szóval hozzá kell szoknunk.”

Leclerc a második edzést egy balesettel zárta: a Les Combes kanyarkombináció után csapta falnak autóját.

„Nem volt túl jó így befejezni az első napot, de a szombat és a vasárnap az, ami számít, és meg fogok bizonyosodni arról, hogy tanuljak ebből a hibából” – zárta mondandóját a Ferrari versenyzője.

Videó Leclerc balesetéről

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!