Friss hírek

Leclerc: Az 1. hely semmit nem jelent, a megtett körök annál inkább!

A nyitónap után a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének második napja is remekül sikerült a Ferrari csapata számára. Charles Leclerc a legjobb idővel zárt, ám ami ennél sokkal fontosabb, rengeteg kört tettek meg az F1-75-ös versenyautóval.

Délelőtt Carlos Sainz dolgozott a Ferrari színeiben a katalán fővárosban, délutánra pedig átadta a volánt csapattársának, Leclerc-nek. A spanyol 71, míg a monacói 79 kört tett meg a 4,6 km hosszú pályán, ami azt jelenti, hogy közel 700 km-t pakoltak a 2022-es versenyautóba. A Ferrari így már 1416 km-nél jár, ők töltötték a legtöbb időt a pályán az F1-es csapatok közül.

Ennek természetesen a versenyzők is nagyon örülnek, Charles Leclerc ugyanakkor arra felhívta a figyelmet, a csütörtöki 1. hely nem jelent sokat.

Hirdetés
 

„Igazán jó délutánunk volt itt, Barcelonában” – magyarázta a monacói. „Rengeteg kört megtettünk ismét, és ez az, ami számít a teszteken. A célunk az, hogy annyi kilométert megtegyünk, amennyit csak lehet, és a lehető legtöbb különféle tesztet elvégezzük. És pontosan ezt tettünk.”

„Persze nem szabad elszállnunk magunktól, mert az 1. hely nem jelent semmit ezen a ponton. Továbbra is rendkívül keményen kell dolgoznunk. Pénteken az utolsó napunkat töltjük Barcelonában, és a legtöbbet ki kell hoznunk belőle, mielőtt Bahreinre kezdünk el koncentrálni.”

A Ferrari másik versenyzője, Carlos Sainz arról beszélt, sokat tudtak dolgozni a Pirelli abroncsain, ráadásul ő is elkezdte kialakítani vezetési stílusát az F1-75-ösben.

„Újabb produktív napunk volt, sikerült teljesítenünk a teljes programunkat, ami jelenleg a legfontosabb” – mondta a spanyol versenyző. „A C2-es és a C3-as gumikat is használtuk, ez pedig lehetővé tette számunkra, hogy további kiértékeléseket végezzünk ezen vegyületekkel kapcsolatban, miközben eltérő beállításokat próbálgattunk az autóval.”

„Hasznos volt a 71 megtett kör délelőtt, és elkezdhettem egy kicsit jobban dolgozni a vezetési stílusomon, minden egyes körben egyre magabiztosabb lettem. Elégedett vagyok azzal a munkával, amit eddig elvégeztünk, és remélem, így folytatódik majd minden.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!