Leclerc: Az autó jónak tűnik, cél a vb-cím! - F1VILÁG.HU

Leclerc: Az autó jónak tűnik, cél a vb-cím!

HIRDETÉS
Egyértelműen a világbajnoki címet tűzte ki célul 2023-ra a Ferrari Forma-1-es csapatának ifjú titánja, Charles Leclerc.
Charles Leclerc, Ferrari

A monacói versenyző tavaly másodikként zárta az összetett pontversenyt Max Verstappen előtt, csapata új autónak hétfői bemutatóján viszont arról beszélt, természetesen szeretne jobb eredményeket elérni 2023-ban, így az egyetlen cél kizárólag a győzelem lehet számára. Leclerc a leleplezést követően azonnal ki is próbálhatta a csapat új autóját, ami reményei szerint előrelépést jelent majd a Ferrari tavalyi versenygépéhez képest.

„Tavaly remek előrelépést tettünk, idén ugyanerre lesz szükség, és remélhetőleg meg tudjuk szerezni a bajnoki címet. Ez a cél jómagam és a csapat számára is. Remélhetőleg sikerül több győzelmet szerezni, és következetesebbek tudunk lenni az első versenytől az utolsóig, és remélhetőleg meg tudjuk szerezni a vb-címet” – fogalmazott a Ferrari pilótája.

„Az autó jónak tűnik. Persze mindig várnunk kell, amíg pályára nem visszük az igazi autót, hogy lássuk, megfelelően korrelál-e az adatokkal, de a szimulátorban pozitívnak tűnt a dolog. Vannak különbségek, amikhez alkalmazkodnunk kell egy kicsit a vezetési stílust tekintve, de összességében jók az érzéseim.”

„Úgy tűnik, hogy javult a helyzet azon gyengeségek tekintetében, amikkel tavaly szembesültünk – ez volt a cél, de még azért meg kell várnunk az első igazi köröket ezzel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!