Leclerc: Az autónk nem elég jó ahhoz, hogy nyerjünk Melbourne-ben - F1VILÁG.HU

Leclerc: Az autónk nem elég jó ahhoz, hogy nyerjünk Melbourne-ben

HIRDETÉS
Charles Leclerc szerint nincs olyan helyzetben a Ferrari Forma-1-es csapata, hogy nyerjen a hétvégi Ausztrál Nagydíjon. A monacói pilóta ennek ellenére motivált, mert pontosan tudja, a háttérben kőkemény munka folyik annak érdekében, hogy javítsanak versenyautójuk teljesítményén.
Charles Leclerc, Ferrari

A Ferrari nem a várakozásoknak megfelelően kezdte a 2023-as szezont, hiszen képtelen volt felvenni a versenyt a Red Bull-lal – a legutóbbi, szaúdi versenyen ráadásul nemcsak az energiaital-gyárosokkal és Fernando Alonso Aston Martinjával szemben maradtak alul, hanem bizony a Mercedesekkel szemben is. Leclerc tavaly győzni tudott az Ausztrál Nagydíjon, így szép emlékekkel tért vissza Melbourne-be, a fiatal pilóta viszont pontosan tudja, nem számíthat hasonló eredményre ezen a hétvégén.

„Elég távolinak tűnik az a győzelem. Nehéz szezon volt a tavalyi, de nem szeretnék a múltra fókuszálni” – mondta a monacói versenyző. „Jó visszatérni egy olyan helyszínre, ahonnan szép emlékeket őriz az ember, ugyanakkor viszont nagyon reálisan is kell, hogy lássuk a helyzetet, és messze vagyunk attól a teljesítménytől, vagy helyzettől, melyben megérkeztünk ide tavaly.”

„A csomagunk jelenleg feltehetően nem elég erős ahhoz, hogy győzzünk ezen a hétvégén, és ezzel tisztában vagyunk. De ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem vagyunk motiváltak arra, hogy minél hamarabb visszanyerjük a formánkat, és tudom, hogy a következő néhány hónapban rengeteg új fejlesztés érkezik az autóhoz, ez pedig segíthet bennünket abban, hogy csökkentsük a hátrányunkat.”

Arra a kérdésre, hogy tudja-e, mikorra várható nagy fordulat a csapat teljesítményében, Leclerc így felelt: „Nincs időpont, már csak azért sem, mert annyira nyomjuk, hogy ez az idővonal folyamatosan változik, és egyre közelebb kerülünk. Ez jó hír, mert a csapat annyira nyomja, hogy nem is tudom pontosan megmondani, mikor következik ez be.”

„Próbálom a maximumot kihozni a csomagból, mint ahogy teszem azt a szezon kezdete óta. Nem indult könnyen az idény, hiszen nyilvánvaló, hogy az első két futamon elég balszerencsés voltam: Bahreinben a 3. helyen autóztam, aztán műszaki gondom akadt, ami a legutóbbi versenyre rajtbüntetést eredményezett.”

„De összességében nagyon elégedett vagyok a saját teljesítményemmel, és csupán arra kell fókuszálnom, hogy a legtöbbet hozzam ki a helyzetből, motiváltan tartsam magam – de ez egyáltalán nem okoz gondot, mert mindig rendkívül motivált vagyok. Egyszerűen nagyon örülök, hogy újra autóba ülhetek ezen a héten, és remélhetőleg nagyszerű eredményeket érünk el.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!