Leclerc: Az az álmom, hogy a Ferrari autójából szállok ki világbajnokként! - F1VILÁG.HU

Leclerc: Az az álmom, hogy a Ferrari autójából szállok ki világbajnokként!

Sok pletyka fog még napvilágot látni Charles Leclerc jövőjével kapcsolatban az idei évben – erre számít Fred Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke. Mindeközben a monacói pilóta újra kijelentette, esze ágában sincs távozni Maranellóból.

Leclerc idén ötödik szezonját teljesíti a Ferrari színeiben, azt követően pedig, hogy tavaly alulmaradt Max Verstappennel szemben, joggal bízott abban, hogy idén lesz esélye megszorongatni a holland pilótát. A Ferrari azonban a várakozásokon aluli teljesítménnyel kezdte az idei szezont, Leclerc pedig az első négy versenyből kettőt nem tudott befejezni.

A monacói versenyzővel kapcsolatban pedig az elmúlt hetekben olyan pletykák láttak napvilágot, melyek szerint tárgyalásokat folytat a Mercedesszel, habár ezt Bakuban ő, valamint a német istállót irányító Toto Wolff határozottan cáfolta – igaz, utóbbi kijelentette, Leclerc egész egyszerűen olyan kaliberű versenyző, akin rajta kell tartaniuk a szemüket.

 

A FERRARI FŐNÖKE NEM AGGÓDIK

A Ferrari csapatfőnöke, Frederic Vasseur ugyancsak nem aggódik, szerinte Leclerc elkötelezett az olasz csapat mellett, melyhez 2024 végéig köti szerződés.

„Leclerc a Ferrari versenyzője, imád itt lenni, és itt akar világbajnok lenni” – mondta a francia szakember. „Még csak a szezon elején járunk, rengeteg sztori lesz még vele kapcsolatban, de számunkra ez nem olyan téma, amit meg kellene beszélnünk.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

F1VILÁG.HU (@f1vilag) által megosztott bejegyzés

Leclerc a Bild am Sonntag című német lapnak adott interjújában beszélt arról, nagy a bizalom közte és Vasseur között, aki szerinte tökéletesen alkalmas arra, hogy az élre vezesse a Ferrarit.

„Frednek van közép- és hosszú távra szóló víziója a csapattal. Nincs kétségem afelől, hogy ő az az ember, aki vissza tudja juttatni a Ferrarit a csúcsra” – magyarázta a 25 éves versenyző, aki a vasárnapi Azeri Nagydíjon a 3. helyen ért célba a két Red Bull mögött.

„Kívülről természetesen jól látni, hogy az autónk nem elég gyors, de jó szeme van ahhoz, hogy mi tud még jobban működni a különböző részlegeken.”

A FERRARIVAL AKAR BAJNOK LENNI

Arra a kérdésre pedig, hogy a Ferrarival akar-e világbajnoki címet szerezni, Leclerc határozott választ adott: „Igen! Amikor arról álmodozom, hogy egy nap világbajnok leszek, azt úgy képzelem el, hogy tűzpiros versenyzői öltözék van rajtam, és tűzpiros autóból szállok ki. Szóval szerencsésnek tartom magam, hogy a Ferrari csapatának tagja lehetek.”

Egyesek viszont úgy tartják, a Ferrari évek óta tartó küszködését látva jobb lenne, ha Leclerc inkább csapatot váltana, és elkezdene egyeztetni a Red Bull-lal, vagy a Mercedesszel.

„Én nem hiszek ebben. Én 100 százalékban hiszek a csapatomban, és bízom mindenkiben, kezdve a szerelőktől egészen a csapatfőnökig. És ez nem egyirányú utca, a csapatnak is hinnie kell bennem! De még túl korai új szerződésről beszélni.”

„Vannak visszalépések az út során. Tavaly és idén nem tudtuk megtenni azt a lépést, amit szerettünk volna. Most viszont szükség van erre. De el kell fogadnunk ezt. Michaelre [Schumacher] és Jeanra [Todt] is óriási nyomás nehezedett, mégis tudtak nyerni pár bajnoki címet egyhuzamban. Szóval nem panaszkodhatunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc: Az az álmom, hogy a Ferrari autójából szállok ki világbajnokként!
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük
Lassan nekilát a saját váltó fejlesztésének az Aston Martin

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!