Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Leclerc: Az egykörös tempó ígéretesnek tűnik

A pénteken látottak alapján ígéretesnek tűnik a Ferrari időmérős tempója – ezt mondta Charles Leclerc, az olasz istálló ifjú versenyzője a Portugál Nagydíj szabadedzései után.

Leclerc a 4. legjobb idővel zárta a pénteki edzésnapot Portimaóban, ahová a Ferrari egy vadonatúj diffúzorral érkezett meg.

A monacói versenyző a nyitónap végén utalt rá, jó eséllyel hasonló tendenciát látunk majd ezúttal is, mint legutóbb, a Nürburgringen, ahol a Ferrari igencsak erős volt az időmérőn, miközben a versenytempót tekintve nem remekelt annyira.

„Látszólag jó napunk volt. Amikor felraktuk a normál gumikat, nem futottunk hosszú etapokat teli tankkal, a legutóbbi hétvégén viszont ez volt a gyenge pontunk, szóval kicsit meglepetés lesz majd a vasárnap. De a kísérleti gumikon növeltük a benzinmennyiséget” – mondta Leclerc az edzésnap végén.

„De bárhogy is lesz, a sebességünk egy körön ígéretesnek tűnik.”

A Forma-1 mezőnye először vendégeskedik Portimaóban, Leclerc pedig azt mondta, tetszik neki a portugál pálya, habár bőven voltak kihívásai a pénteki napnak.

„Az aszfalt rendkívül csúszós volt. Az autó hátulja folyamatosan csúszkált” – fogalmazott.

„A pálya viszont nagyszerű. Beletelt pár körbe, mire kiismertem, mivel kanyarodás közben nem látni a referenciapontokat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!