Leclerc az élen, 8 tizedes hátrányban a Mercedes - F1VILÁG.HU

Leclerc az élen, 8 tizedes hátrányban a Mercedes

HIRDETÉS
Tovább folytatta meggyőző szereplését a Belga Nagydíjon a Ferrari Forma-1-es csapata: Charles Leclerc az élen zárta a második szabadedzést, megelőzve csapattársát, Sebastian Vettelt. A Mercedesek 8 tizedmásodperces hátrányban.
GP GERMANIA F1/2019 - SABATO 27/07/2019 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office  Charles Leclerc Ferrari

Azt már a versenyhétvége előtt sejteni lehetett, a Ferrari autóinak igazán kedvezhet majd a hosszú egyenesekkel és tempós kanyarokkal teletűzdelt spái versenypálya, az pedig már a nyitóedzésen látszott, az olaszok versenygépei a papírformának megfelelően igazán erősek Belgiumban.

A kedvező időjárási körülmények között megtartott második szabadedzésen a Scuderia tovább folytatta remeklését: a leggyorsabb Charles Leclerc lett, a monacói 1 perc 44,123 másodperces idővel végzett az élen.

A 21 esztendős versenyző még csapattársánál, Sebastian Vettelnél is bő 6 tizedmásodperccel gyorsabb volt, a Mercedesek pedig 8 tizeddel maradtak el legjobbjától.

Lewis Hamilton ezúttal is csapattársa, Valtteri Bottas mögött végzett – igaz, csak alig néhány századdal maradt le a finntől. A világbajnoki címvédőnek most sem volt sima edzése, az első gyakorláson felmerült problémák után ezúttal a sisakjával akadtak gondjai, de ezt hamar orvosolni tudta a Mercedes.

Fotó: Mercedes

A Ferrarik és a Mercedesek mögött most Sergio Perez végzett a Racing Point versenyautójával: a mexikói 1 másodperccel volt lassabb Leclercnél, a mögötte végző Max Verstappennek viszont közel 3 tizedet adott. Perez mindenesetre nem lehet teljesen elégedett, néhány perccel az edzés vége előtt ugyanis versenyautója megállt a pályán. Az incidens miatt piros zászlóval ért véget a második edzés.

Verstappennek egyébként szintén problémás edzése volt: a holland versenyző több alkalommal is a motorfékre panaszkodott. Csapattársa, Alexander Albon sem villogott ezúttal, ő csak a 10. legjobb idővel zárta a délutáni gyakorlást.

A két Red Bull között Kimi Räikkönen (Alfa Romeo), Lance Stroll (Racing Point) és Daniel Ricciardo (Renault) végzett a top 10-ben.

A McLarenek ezúttal a mezőny második felében zártak: Carlos Sainz 11., Lando Norris pedig csak 15. lett.

A mezőny végén ezúttal is a Williamsek zártak, George Russell pedig fél másodperccel volt gyorsabb csapattársánál, Robert Kubicánál.

Hirdetés

A Forma-1-es Belga Nagydíj programja szombaton délben folytatódik a harmadik szabadedzéssel, az időmérőt pedig 15 órától tartják Spában.

Érdemes lesz később is visszalátogatni az F1VILÁG.HU-ra, hamarosan hozzuk ugyanis a versenyzők beszámolóit a Belga Nagydíj pénteki edzésnapjáról!

A második szabadedzés végeredménye:

Forrás: Twitter / F1

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!