Leclerc az élen a csonka, esős utolsó edzésen - F1VILÁG.HU

Leclerc az élen a csonka, esős utolsó edzésen

HIRDETÉS
Fél óra csúszással kezdődött a Szingapúri Nagydíj utolsó szabadedzése, amely ezt követően a vizes pálya ellenére is jelentős pályaaktivitást hozott. Charles Leclerc jegyezte a legjobb köridőt Max Verstappen előtt.
FERRARI F1 GP SINGAPORE VENERDI 30/09/2022 credit  Charles Leclerc @Scuderia Ferrari Press Office

A szárazban zajló pénteki edzések után szombatra megérkeztek az esőfelhők Szingapúr fölé. Még az F1-esek pályára hajtása előtt a női formaautós betétsorozat, a W Series időmérője piros zászlóval ért véget a heves esőzésben, és bár a királykategória érkezésére a csapadék jobbára elállt, a körülmények még koránt sem voltak ideálisak. Az FIA nem is engedte szabadjára az autókat a tervezett kezdési időben, ehelyett pályabírók igyekeztek eltakarítani a vizet az aszfaltról, és csak harminc perc eltelte után kapta meg a mezőny a zöld jelzést, így a megszokott időtartam felét tölthették felkészüléssel.

Ekkor sem túl sietősen, de idővel minden versenyző kihajtott a garázsból, és hamarosan az extrém esőgumikat is felváltották az intermediate-ek. Ezzel egyidőben kezdett normalizálódni a sorrend a tabella élén, az első helyre ugyanis Charles Leclerc ugrott, aki mögé Max Verstappen csupán két századmásodperces lemaradással sorolt be. A hajrában a monacói még javított, így végül fél másodperc előnnyel lett az övé a legjobb idő Verstappen, Carlos Sainz és Fernando Alonso előtt.

A Mercedesek a kevesebb kört teljesítő autók közé tartoztak, és nem is tűntek különösebben gyorsnak, George Russell a 9. lett 3,2 másodperces lemaradással.

A nehéz körülmények ellenére az edzés fél órája különösebb incidensek nélkül zajlott le, baleset nem, csupán néhány pályaelhagyás, kicsúszás történt. Mick Schumacher esetét vizsgálat alá helyezték a sportfelügyelők, akit a bokszban engedett el, majd tolt vissza a csapata, miután kiderült, hogy rosszul rögzítették az egyik kerekét.

A Szingapúri Nagydíj időmérő edzése közép-európai idő szerint 15 órakor startol.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!