Leclerc az élen Bakuban, Hamilton a top 10-ben sincs - F1VILÁG.HU

Leclerc az élen Bakuban, Hamilton a top 10-ben sincs

HIRDETÉS
A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc volt a leggyorsabb a Forma-1-es Azeri Nagydíj második szabadedzésén, pénteken. A monacói mögött a legutóbbi, monacói verseny győztese, Sergio Perez zárt a második, míg a világbajnoki éllovas Max Verstappen a harmadik helyen.
Charles Leclerc, Ferrari, Monaco Grand Prix 2022, Monte Carlo,

A száguldó cirkusz csapatai kedvező körülmények között folytathatták az első gyakorláson megkezdett munkát Bakuban, a fő program pedig természetesen az ideális beállítások megtalálása mellett a különféle gumikeverékek kiértékelése volt. Az a 60 perces gyakorlás során is jól látszott, a bakui utcai pálya komoly fejtörést okoz a mezőny számára a „delfinezés” jelensége szempontjából, a legtöbb csapat ugyanis sokat küszködött autója pattogásával.

A leggyorsabb kört végül Charles Leclerc futotta meg: a Ferrari versenyzője 1 perc 43, 224 másodperces idővel végzett az élen, közel két és fél tizedmásodperccel megelőzve a Red Bull rutinos pilótáját, Sergio Perezt.

A világbajnoki címvédő Max Verstappen a 3. pozícióban zárt, ő bő 1 tizeddel volt lassabb csapattársánál. A holland mögött a remekül teljesítő Fernando Alonso zárt a 4. pozícióban, megelőzve honfitársát, a másik Ferrarit terelgető Carlos Sainzot.

Ezúttal is remekül teljesítettek az AlphaTaurik: Pierre Gasly a 6., Yuki Tsunoda a 8. legjobb idővel zárt, kettejük közé George Russell férkőzött be a Mercedesszel. A top 10-ben Esteban Ocon és Lando Norris végeztek még.

Hamilton nem jutott a top 10-be pénteken | Fotó: Mercedes

Sem Sebastian Vettel, sem Lewis Hamilton nem jutott a legjobb 10 közé: az Aston Martin német pilótája 11., míg a Mercedes versenyzője 12. lett. Daniel Ricciardo vesszőfutása tovább folytatódott, az ausztrál csupán a 14. legjobb időt autózta.

Az első edzésen tapasztalt technikai problémák után Mick Schumacher és Nicholas Latifi is viszonylag sokat körözhetett, ám az utolsó két pozícióban zárták a gyakorlást. A Williams másik pilótája, Alex Albon viszont csak 13 körig jutott, autójával ugyanis egy alkalommal megkoccolta a pályát szegélyező falat, ami miatt megsérült versenayutójának felfüggesztése.

A Forma-1-es Azeri Nagydíj programja szombaton, magyar idő szerint 13 órakor folytatódik az utolsó edzéssel, míg az időmérőt 16 órától tartják.

A második szabadedzés végeredménye:

Forrás: F1

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!