Leclerc az élen, nagy a Mercedes hátránya Bakuban - F1VILÁG.HU

Leclerc az élen, nagy a Mercedes hátránya Bakuban

HIRDETÉS
A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc volt a leggyorsabb a Forma-1-es Azeri Nagydíj utolsó szabadedzésén. A monacóit csapattársa, Sebastian Vettel, valamint Max Verstappen követte. A Mercedes hátránya mintegy másfél másodperc Bakuban!
Fotó: Pirelli

Péntekhez hasonlóan szombaton délután is kedvező időjárás fogadta a Forma-1 mezőnyét Bakuban: a királykategória versenyző 17°C-os levegő, és 42°C-os aszfalthőmérséklet közepette folytathatták a munkát az azeri fővárosban, Bakuban.

Az már a péntek délutáni szabadedzésen is látszott, a Ferrarinak igencsak fekszik az utcai versenypálya, a Mercedes teljesítménye viszont még nagy kérdés volt.

A szombati utolsó, egyórás tréningen Charles Leclerc ismét a leggyorsabb lett: a monacói 1 perc 41,604 másodperces idővel végzett az élen, 2 tizedmásodperccel megelőzve csapattársát, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt.

A Ferrarik nagy előnnyel zártak az élen, a 3. helyen végző Max Verstappen hátránya ugyanis már bő 1,2 másodperc lett, miközben a Mercedesek másfél másodperccel voltak lassabbak a maranellóiaknál.

Fotó: Mercedes

Kérdés persze, hogy vajon ennyire küszködik-e a Mercedes egy körön, vagy altat a világbajnok istálló, és csak az időmérőn mutatja ki foga fehérjét?

Valtteri Bottas a 4., Lewis Hamilton pedig az 5. helyen zárt, megelőzve a Toro Rosso autóját pénteken összetörő Daniil Kvyatot, valamint Kevin Magnussent (Haas), Alexander Albont (Toro Rosso), Sergio Perezt (Racing Point) és Kimi Räikkönent (Alfa Romeo).

A McLarenek nem remekeltek az időmérő előtt: Lando Norris a 13., Carlos Sainz pedig a 14. pozícióban fejezte be az utolsó gyakorlást.

A Red Bull másik versenyzője, Pierre Gasly nem nagyon hangolt a mai időmérőre, hiszen ő egy pénteki szabálytalanság miatt csak a bokszból vág majd neki a versenynek. A francia autójában egyébként váltót is cserélt az osztrák istálló.

A Forma-1-es Azeri Nagydíj időmérő edzését magyar idő szerint 15 órától tartják Bakuban.

Hirdetés

A harmadik szabadedzés végeredménye:

Forrás: Twitter/F1


Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!