Leclerc az elhunyt édesapjára gondolt a monacói győzelem közben - F1VILÁG.HU

Leclerc az elhunyt édesapjára gondolt a monacói győzelem közben

HIRDETÉS
Charles Leclerc több évnyi kudarcba fulladt próbálkozás után megnyerte élete első Monacói Nagydíját, amely után érthetően érzelmesen adott nyilatkozatot.
LECLERC Charles (mco), Scuderia Ferrari SF-24, portrait, celebrate his pole position during the Formula 1 Grand Prix de Monaco 2024, 8th round of the 2024 Formula One World Championship from May 23 to 26, 2024 on the Circuit de Monaco, in Monaco - Photo Antonin Vincent / DPPI

Élete egyik legnagyobb álmát valósította meg Charles Leclerc a mai napon Monte-Carlóban, amikor helyi születésű versenyzőként a Ferrari színeiben megnyerte a 78 körös viadalt. A 26 éves pilóta a pole-pozícióból rajtolva hibátlan versenyt futott, így Oscar Piastri hiába loholt a sarkában, ma senki sem tudta elvenni tőle a futamgyőzelmet.

„Erre nincsenek szavak” – fojtott el magában néhány könnycseppet Leclerc. „Nagyon nehéz verseny volt. Azt hiszem, ez a győzelem még édesebb azt figyelembe véve, hogy korábban pole-pozícióból rajtolva nem tudtam nyerni. Nyilván nagyon sokat jelent az eredmény. E verseny miatt kezdtem arról álmodozni, hogy Forma-1-es versenyző legyek” – magyarázta a pilóta, akinek már verseny közben az évekkel korábban elhunyt édesapjára terelődtek a gondolatai.

„Érzelmileg is nehéz verseny volt, az utolsó 15 körben már csak abban reménykedtem, hogy semmi váratlan ne történjen. Már akkor elérzékenyültem. El kell árulnom, hogy legtöbbet az édesapámra gondoltam vezetés közben, aki mindent megadott nekem azért, hogy most itt lehessek. Közös álmunk volt, hogy itt versenyezhessek és futamot nyerjek. Hihetetlen.”

Leclerc röviden a versenystratégia kielemzésére is kitért.

„Az elején eléggé nagy előnyben voltunk, de tudtuk, hogy 78 kört kell ugyanazokon az abroncsokon teljesíteni. De nagyszerűen bántunk a gumikkal. A verseny egy szakaszán a George-hoz [Russell] mért távolságunkkal kellett játszani, aztán az utolsó tíz körben kicsit jobban meg tudtam nyomni, és nagyszerűnek éreztem az autót. Emiatt szeretnék köszönetet mondani a csapatnak, az utóbbi hónapok során óriási munkát végeztek” – magyarázta Leclerc, aki a helyszínre kilátogató családtagjainak és a szurkolóknak is köszönetet mondott a támogatásért.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc az elhunyt édesapjára gondolt a monacói győzelem közben
Horner egy pillanatra sem tartott a Norris jelentette fenyegetéstől
Verstappen: Ez a verseny az elején dőlt el
Leclerc kifakadt: Sainz úgy próbált elfordulni, mintha ott sem lennék!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!