Leclerc: Az emberek elfelejtik, mennyit fejlődött a Ferrari - F1VILÁG.HU

Leclerc: Az emberek elfelejtik, mennyit fejlődött a Ferrari

Egyes híresztelések szerint Mattia Binotto idén távozik a Ferrari Forma-1-es csapatának éléről, de Charles Leclerc szerint aki ilyen pletykát terjeszt, az nem veszi figyelembei, Binotto mennyi mindent tett a csapatért.

Néhány nappal ezelőtt a Ferrarival szemben mindig végtelenül kritikus olasz sajtó jóvoltából röppent szárnyra egy híresztelés, amely szerint a gárda eredménytelensége miatt már idén megválnak Mattia Binotto csapatvezetőtől, és Frederic Vasseurt, az Alfa Romeo jelenlegi főnökét ültetik a helyére. A pletykára reagálva a Ferrari kiadott egy közleményt, amelyben az állítást „teljes mértékben alaptalannak” nevezték, Charles Leclerc pedig arról nyilatkozott, miért nem érdemes ilyen hírekkel foglalkozni. Kiemelte, Binotto vezetése alatt mennyit fejlődött a csapat.

 „A szezon végéhez közeledve nyilván szóba kerülünk, de fontos, hogy csapatként a munkánkra koncentráljunk, és kihozzuk a helyzetünkből a maximumot. Az emberek hajlamosak elfelejteni, a tavalyi szezonhoz képest mekkorát léptünk előre. Nyilván szükség van még fejlődésre, de biztos vagyok benne, hogy erre közösen képesek leszünk, valamint a csúcson zárjuk ezt a szezont. Nincs más, amit ezzel kapcsolatban el lehetne mondani. Szerintem nem kellene túl nagy figyelmet fordítani erre” – taglalta az ötszörös futamgyőztes.

Binotto már Michael Schumacher idejében is a Ferrarinál szolgált, akkor még az autó erőforrásának fejlesztését koordinálta. Csapatvezetői szerepet a 2019-es szezon elején kapott, azóta kormányozza az istálló hajóját. A vezetése alatt a Ferrarinak egy nyomorúságos mélypont után sikerült új lendületre kapnia, 2020-ban ugyanis egyetlen futamgyőzelmet sem szereztek, és egészen a konstruktőri hatodik helyig csúsztak vissza. 2021-ben nagy lemaradással a harmadik helyen zártak, idén pedig a második helyet birtokolják.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!