Leclerc az F1Világnak: Kedvezhet a Ferrarinak a Hungaroring! - F1VILÁG.HU

Leclerc az F1Világnak: Kedvezhet a Ferrarinak a Hungaroring!

HIRDETÉS
Jó eredményre lehet képes a Ferrari Forma-1-es csapata a Magyar Nagydíjon, ha sikerül a lehető legjobb munkát végezni a hétvége során – mondta az F1Világ.hu-nak nyilatkozva az olasz istálló ifjú titánja, Charles Leclerc.
GP GRAN BRETAGNA F1/2021 - GIOVEDÌ 15/07/2021 
 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

A monacói versenyző önbizalommal telve érkezett meg Magyarországra, hiszen a két héttel ezelőtti Brit Nagydíjon a győzelemért harcolhatott – végül a 2. helyen ért célba.

Bár Leclerc szerint arra nem lehet számítani, hogy ezúttal is a Red Bull-lal és a Mercedesszel csatázhatnak, úgy érzi, a Hungaroring kedvezhet a Scuderia versenygépeinek.

„Azt gondolom, papíron a Hungaroring egy jó pálya számunkra” – mondta a fiatal monacói versenyző az F1Világ.hu kérdésére Mogyoródon.

„Ahhoz, hogy ebből végül egy jó hétvége kerekedjen, arra lesz szükségünk, hogy mindent jól összerakjunk. Ettől még messze vagyunk, de elméletileg ez egy jó pálya lehet a Ferrari számára.”

Leclerc hozzátette, a hungaroringi hétvégére nem lesznek új elemek a Ferrari autóján.

„Nem, nincs semmi” – válaszolta röviden az ifjú tehetség, majd hozzátette, összességében elégedett a szezon első felének alakulásával.

„Idén is vannak hullámhegyek és hullámvölgyek, mint minden szezon során. Ha összegeznem kellene az idény eddig eltelt részét, akkor azt kell mondjam, elégedett vagyok azzal, ahogy dolgozunk. Az ilyen helyzetekben nagyon fontos, hogy a lehető legjobban együtt dolgozzunk csapatként. Szerintem most ezt tesszük, és próbálunk így dolgozni a folytatásban is. Remélhetőleg kifizetődik majd.”

A Ferrari leggyengébb hétvégéjét idén Franciaországban teljesítette, azóta azonban kőkeményen dolgoznak annak érdekében, hogy teljesen megértsék a felmerült gumiproblémákat.

„A franciaországi hétvégét követően rengeteg energiát fektettünk a gumiproblémák megértésébe, és az, hogy ennek látjuk az eredményét a pályán, igazán fontos, mert remek motivációt jelent a csapat minden tagja számára.”

Hirdetés

„Jelenleg talán a közepes tempójú kanyarokban küszködünk egy kicsit jobban, de összességében azt gondolom, egyszerűen egy gyorsabb autóra van szükségünk a kanyarokban. Anélkül, hogy túl konkrét lennék, egyszerűen gyorsabbnak kell lennünk a kanyarokban és az egyenesekben is. Jelenleg a teljes csomagra fókuszálunk. A közepes kanyarokban nyújtott teljesítménytől eltekintve nemigen van olyan terület, ami kiemelkedne.”

„Azt gondolom, ha a franciaországi hétvégét nem számítjuk, elég következetes teljesítményt nyújtunk. Szóval nem gondolom, hogy hullámzó lenne a teljesítményünk, ami aggodalomra adna okot a jövő év tekintetében. Hogy mi történt a Paul Ricardon, azt meg kell értenünk – ezeket a gumiproblémákat nagyon nehéz pontosan megérteni. De jó úton járunk ebben a tekintetben. A következetességet viszont nem látom olyan komoly problémának.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!