Leclerc az F1Világnak: Különleges lesz újra azokon az utcákon versenyezni, ahol gyerekként még busszal jártam! - F1VILÁG.HU

Leclerc az F1Világnak: Különleges lesz újra azokon az utcákon versenyezni, ahol gyerekként még busszal jártam!

HIRDETÉS
A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc az F1VILÁG.HU-nak nyilatkozva elárulta, nagyon bízik abban, hogy a hétvégi Monacói Nagydíjon újra erős tempóval rukkolhatnak elő. A 26 esztendős versenyző azt mondja, nagyon különleges lesz újra azokon az utcákon versenyezni, ahol gyerekként leginkább busszal járt.
LECLERC Charles (mco), Scuderia Ferrari SF-24, Scuderia Ferrari SF-24, portrait during the Formula 1 MSC Cruises Gran Premio del Made in Italy e Dell’Emilia-Romagne 2024, 7th round of the 2024 Formula One World Championship from May 17 to 19, 2024 on the Autodromo Enzo e Dino Ferrari, in Imola, Italy - Photo Florent Gooden / DPPI

Leclerc a 3. helyen ért célba az imolai Emilia-Romagna Nagydíjon, és bár saját elmondása szerint sem tud elégedett lenni ezzel az eredménnyel, nagyon bízik abban, hogy Monte-Carlóban a dobogó felső fokára állhat majd. Leclerc 2019 óta rendszeresen versenyez az utcai pályán, szerencséje azonban mostanáig nemigen volt. 2020-ban, első ferraris évében elmaradt a verseny a koronavírus-járvány miatt, 2021-ben ő volt a leggyorsabb az időmérőn, de végül nem tudott elindulni a versenyen, az elmúlt két évben pedig szintén nem tudott dobogón végezni.

Lapunk az imolai versenyt követően kérdezte arról, vajon idén összejöhet-e számára egy jobb eredmény hazai versenyén, és persze kíváncsiak voltunk arra is, mennyire különleges azokon az utcákon versenyezni, ahol gyermekként minden nap megfordult.

„Monaco nagyon különleges számomra” — mondta az ifjú versenyző az F1VILÁG.HU-nak nyilatkozva vasárnap. „Az viszont igaz, hogy mostanáig nem volt a legszerencsésebb verseny számomra. A tempó viszont mindig megvolt, ez pedig önbizalommal tölt el, bízom benne, hogy idén is ez lesz a helyzet.”

„Viszont Monaco annyira specifikus, hogy egy kicsit tiszta lappal kell kezdenünk. A szabadedzések pedig nagyon-nagyon fontosak, apránként fel kell építenünk a tempónkat. De bízom benne, hogy erősek leszünk.”

„Ahogy már sokszor elmondtam, ugyanezeken az utcákon szálltam fel a buszra, hogy iskolába menjek, amikor fiatal voltam. Most pedig Forma-1-es autóval versenyzem rajtuk. Emiatt extrán különleges számomra. Szóval nagyon várom már. Azt gondolom, Monacóban lenni minden versenyző számára nagyon különleges, mivel egy nagy kihívást jelentő pálya. Számomra pedig extrán különleges, hiszen a hazai versenyem.”

Leclerc az imolai dobogónak köszönhetően feljött az egyéni pontverseny 2. helyére, hátránya 48 pont a listavezető Max Verstappen mögött.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!