Leclerc: Az időmérő szoros lesz, a versenytempó viszont nagy kérdés - F1VILÁG.HU

Leclerc: Az időmérő szoros lesz, a versenytempó viszont nagy kérdés

HIRDETÉS
Pozitív érzésekkel zárta a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj pénteki nyitónapját Charles Leclerc – a monacói ugyan a versenytempóról egyelőre nem sokat tud mondani, elmondása szerint azonban sikerült olyan változtatásokat eszközölni a beállítások terén, melyekkel előre tudtak lépni egyet.
Charles Leclerc, Ferrari

Leclerc Fernando Alonso mögött, a 2. helyen zárta a második szabadedzést Melbourne-ben, az elért eredmények viszont nem túlzottan mérvadóan, a gyakorlás háromnegyedét ugyanis vizes pályán teljesítette a mezőny. A Ferrari pilótája ugyanakkor elégedett, szerinte ugyanis hasznos munkát tudtak végezni a beállítások tekintetében, így reméli, ezen a hétvégén egy kicsit közelebb tudnak kerülni a Red Bullokhoz.

„Sikerült elég sokat tanulni. Elég sok ellenőrzést elvégeztünk a beállítási iránnyal kapcsolatban, és úgy érzem, jobban állunk, mint az eddigi hétvégéken, ez pedig pozitívum” – mondta a monacói versenyző. „Talán ez volt a legjobb második szabadedzésünk az idei szezonban, ami nem sokat jelent, de legalább egy olyan pénteken vagyunk túl, amit sikerült pozitívan zárni.”

„Most tovább kell dolgoznunk, és meg kell tennünk egy újabb lépést, és akkor remélhetőleg egy kicsit közelebb leszünk a Red Bullokhoz szombaton, illetve különösen vasárnap.”

Arra a kérdésre, hogy mit gondol a Ferrari egykörös tempójáról, illetve versenyteljesítményéről, Leclerc hozzátette: „Az időmérő szerintem szoros lesz, ami pedig a versenytempót illeti, az eső miatt sajnos senki nem futott hosszú etapot, szóval ebben a tekintetben egy kicsit vakon vagyunk.”

„A harmadik edzésen talán több hosszú etapot látunk majd, és remélhetőleg egy kicsit többet tanulhatunk erről. Azt gondolom, hogy a ma elvégzett néhány változtatással találtunk egy kis teljesítményt, de nem szabad elfelejtenünk, hogy legutóbb nagyon-nagyon küszködtünk a versenyen, és ezt nem fogjuk tudni ennyi idő alatt visszanyerni. De egy lépést tettünk a helyes irányba.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!