Friss hírek

Leclerc: Az időmérős motormódok tiltása csak jól jöhet a Ferrarinak

Charles Leclerc szerint csak jól jöhet a Ferrarinak az, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a tervek szerint a Belga Nagydíjtól kezdve betiltja az időmérős motormódok használatát.

A sportot irányító testület nemrég levelet intézett az F1 csapataihoz, ebben arról tájékoztatta őket, a parc ferme szabályait a jövőben kiterjesztik majd az erőforrások beállításaira is, így az időmérőn és a versenyeken is ugyanolyan motormódokkal lehet csak használni az aggregátokat.

Mindez azt jelenti, hogy a jövőben nem látunk majd olyan időmérős üzemmódokat, melyek rövid időre a lehető legnagyobb teljesítményt biztosítják a versenyzők számára.

Ebben a tekintetben a Mercedes járt az élen, és bár Lewis Hamilton szerint az FIA nem fogja tudni lelassítani őket ezzel a lépéssel, Charles Leclerc szerint a Ferrarinak jól jön a módosítás.

„Hogy őszinte legyek, kétlem, hogy ránk jelentős hatással lesz, szóval ez csak pozitívum lehet számunkra” – mondta a fiatal monacói Barcelonában.

„Hogy mekkora előnnyel jár nekünk, azt majd meglátjuk. De ami minket illeti, azt mondhatom, hogy nincs nagy különbség nálunk az időmérő és verseny között. Szóval számunkra semmin sem változtat a dolog.”

Leclerc azt mondja, támogatja a döntést, majd hozzátette, „vélhetően okkal teszik ezt”.

Nézd meg, mi történik Barcelonában! Lépj be az F1Világ Paddockba, ahol percrekész információkkal szolgálunk a Spanyol Nagydíjról!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!