Leclerc: Az igazi munka csak most kezdődik Vasseur számára! - F1VILÁG.HU

Leclerc: Az igazi munka csak most kezdődik Vasseur számára!

HIRDETÉS
A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc azt mondja, a Miami Nagydíjon bevetésre kerülő új fejlesztésekkel még nem fogják tudni felvenni a versenyt a Red Bull-lal, ám teljes mértékben támogatja az új csapatfőnök, Fred Vasseur törekvéseit.
1 - GP BAHRAIN F1/2023 - GIOVEDI’ 02/03/2023 Charles Leclerc

A maranellói gárda számára nehezen indult az idénykezdet, Bakuban azonban Leclerc a csapat idei első dobogós eredményét szerezte, miután a két Red Bull mögött a 3. helyen ért célba. A monacói pilóta azt mondja, jó volt már egy ilyen remek eredményt elérni a borzasztó idénykezdet után.

„Igen, jól alakult a bakui hétvége. Az első három verseny nagyon rossz volt” – mondta a monacói pilóta. „Nyilván nagyon balszerencsések voltunk Bahreinben, hiszen a 3. helyen voltunk, és aztán a technikai probléma miatt a második futamra büntetést is kaptunk.”

„Aztán ott volt a kiesés Ausztráliában a Lance-szel [Stroll] történt ütközés után, szóval nem is alakulhatott volna rosszabbul. De Azerbajdzsánban nagyon jól ment. Megszereztük az első pole-unkat, ami nagyszerű. És szerintem ez megerősíti azt, hogy mennyire erős autónk van, különösen az időmérőn. De aztán a verseny megerősítette egy kicsit a gyengeségünket is, szóval dolgoznunk kell még a versenytempónkon, mert a Red Bull túl erős jelenleg.”

Arra a kérdésre, hogy azok a fejlesztések, melyeket Miamiba hozott a csapat, elegendőek lesznek-e ahhoz, hogy közelebb kerüljenek a Red Bullhoz, Leclerc így felelt: „Jó irányba kell, hogy haladjunk velük. Nem gondolom, hogy elég lesz ahhoz, hogy harcoljunk a Red Bull-lal, de a megfelelő irányba haladunk tovább, ez egészen biztos.”

A Ferrarit idén Fred Vasseur irányítja csapatfőnökként, aki már négy hónapja tevékenykedik a patinás csapatnál. Leclerc azt mondja, mindenben támogatja a francia szakembert.

„Azt gondolom, még csak most kezdi a folyamatot. Mostanáig lényegében csak próbálta kielemezni a helyzetet, amilyen gyorsan csak tudta, hogy a legjobb változtatásokat hozhassa meg a jövőre” – mondta a 25 esztendős versenyző. „Szóval igen, szerintem a munka nagy része most jön majd számára.”

„Nyilván kiállok Fred mellett, és ismerem a közép- és hosszú távú terveit, és abszolút mögötte állok, teljesen bízom benne. Meggyőződésem, hogy helyes döntéseket hoz, és jó irányba tart a csapat. Szóval várom már. De igen, majd meglátjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!