Leclerc azt hitte, Verstappen kiesett, így dobogóra állhat Japánban - F1VILÁG.HU

Leclerc azt hitte, Verstappen kiesett, így dobogóra állhat Japánban

A Ferrari ifjú versenyzője, Max Verstappen azt gondolta, dobogóra állhat a vasárnapi Japán Nagydíjon, miután egészen az utolsó körig azt hitte, hogy a későbbi győztes, Max Verstappen már nincs versenyben.

Verstappen elsőként szelte át a célvonalat Szuzukában, megelőzve a két McLarent, miközben Leclerc egy szolid 4. helyet szállított a Ferrarinak. A monacói versenyző ebben a pozícióban haladt akkor is, amikor a verseny utolsó szakaszában megelőzte Sergio Perez lassú Red Bullját, akit csak azért küldtek vissza a pályára, hogy letöltse büntetését, és ne vigye azt át a következő, katari hétvégére.

Újságíróknak nyilatkozva pedig Leclerc elárulta, azt gondolta, Verstappen volt az, aki lelassult – ezért azt hitte, dobogóra állhat a verseny után.

„Azt hittem, hogy Verstappen már nincs versenyben. Szóval azt gondoltam, hogy dobogóra fogok állni, az utolsó körben pedig ránéztem a bokszutcai táblára, és láttam, hogy 4. vagyok!” – mondta a monacói.

„Arra természetesen számítottunk, hogy Max erős lesz, mint ahogy Checo is. De azt nem tudom, mi történt vele. Tudtuk azt is, hogy a McLaren erős lesz. Szóval nem voltak meglepetések, számítani lehetett erre – ez volt a maximum, amit elérhettünk.”

Leclerc beszélt arról is, a Ferrari nem volt annyira jó a gumikezelésben, mint a McLarenek – ezzel a problémával szinte az egész szezon során küszködtek a maranellóiak.

„A tempónk ezúttal nem volt annyira erős, mint a McLareneké. Ők szupererősek voltak. És nagyon kevés gumikezelésre is volt szükségük. Viszont egy újabb ilyen hétvége bizonyos szempontból jó, mert megerősítést nyert az, amit megtanultunk a legutóbbi néhány versenyen.”

„Az első szektor határozottan az egyik gyengeségünk volt, amit össze lehet hasonlítani a McLarenével. Itt veszítettük a legtöbb időt. Dolgozni fogunk ezen a szezon hátralévő részére.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!