Friss hírek

Leclerc: Azt hittem, sz*r kör volt

Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője meglepődött, hogy a Ferrari ennyire versenyképes volt az F1-es Azeri Nagydíj időmérő edzésén, és habár a piros zászló is segítségükre lehetett, a monacói nagyon örül a pole pozíciónak.

Leclerc a Q3 első próbálkozásai során teljesítette a pole-t érő köridejét, miután az időmérő végén Yuki Tsunoda és Carlos Sainz is falnak ütközött, emiatt piros zászlóval leintették a kvalifikációt. 

„Azt gondoltam, hogy az egy sz*r kör volt” – mondta a monacói a pole-t érő köridejéről. „Volt két vagy három kanyar, ahol hibáztam, de aztán nagy szélárnyékot kaptam Lewistól az utolsó szektorban, ami egy kicsit segített. De összességében úgy gondolom, hogy egyébként is, szélárnyék nélkül is a pole körül lettünk volna, szóval ez egy jó nap.”

Leclerc a hétvégét megelőzően úgy nyilatkozott, egyáltalán nem számít arra, hogy a monacóihoz hasonló teljesítményt nyújtanak majd Bakuban, ennek ellenére sikerült megszereznie a pole pozíciót. 

Nem számítottam rá, hogy ilyen versenyképesek leszünk. Örülök, és remélem, hogy Carlosnál is minden rendben, nem láttam a balesetet.”

Leclerc az első rajtkocka ellenére sem szeretne messzemenő következtetéseket levonni, és úgy gondolja, a versenyen a Mercedes és a Red Bull is teljesítménybeli előnyben lesz. 

„Nagyon jó érzés, másrészt ez megint egy piros zászló volt, szóval bárcsak egy „normál” pályán lenne így, de végső soron a pole, az pole” – mondta a Ferrari-pilóta, aki Monacóban is megszerezte a rajtkockát, akkor azonban miatta volt piros zászló az edzés végén. 

„Az autó rendben volt ma, de úgy gondolom, hogy a Mercedesben és a Red Bullban valamivel több van a versenyen, mint bennünk, ezt a második szabadedzésen láttuk” – folytatta. 

„Szóval nagyon nehéz lesz, mert ez nem olyan, mint Monaco, itt tudnak előzni, szóval megpróbálom a lehető legjobb munkát végezni. Remélhetőleg meg tudjuk tartani az első helyet, de nem lesz könnyű.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!