Leclerc: Balszerencsés helyzet volt, de én vagyok a hibás - F1VILÁG.HU

Leclerc: Balszerencsés helyzet volt, de én vagyok a hibás

HIRDETÉS
Vállalta a felelősséget a Forma-1-es Szahíri Nagydíj első körében történt balesetért Charles Leclerc – a monacói saját, valamint Max Verstappen versenyének is véget vetett pár kör után.
Charles Leclerc Ferrari Pirelli

A Ferrari pilótája Verstappennel, valamint a későbbi győztessel, Sergio Perezzel vívott nagy csatát a 3. helyért közvetlenül a rajt után, a 4-es kanyarban azonban elmérte a féktávot, és hátulról nekirohant a mexikói versenyautójának.

A balesetbe aztán Verstappen is belekeveredett, aki próbálta elkerülni az összeütköző versenyautókat, ám a gumifalnak ütközött. Az incidens miatt Leclerc és Verstappen is kiesett az első körben.

Verstappen a történtek után azt mondta, nem érti, Leclerc miért volt ennyire vakmerő, a monacói azonban azt mondja, balszerencsés helyzet volt – bár vállalja a felelősséget.

„Azt hiszem, az 5. helyen haladtam, fej-fej mellett mentünk, egy kicsivel Max mögött, és próbáltam megelőzni őt a 4-es kanyarban” – mondta a monacói.

„Láttam Checót, de arra számítottam, hogy kívülről próbál elmenni Valtteri mellett és ott is marad. De szerintem úgy döntött, hogy visszajön belülre, én pedig ott voltam.”

„Túl késő volt már lassítani. Nem gondolom azt, hogy Checo hibája volt, nem is akarom őt vádolni. Ha bárkit is hibáztatni lehet, az én vagyok!”

„De a hibáztatás helyett én inkább a balszerencsét mondanám.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!