Leclerc: Barcelonában ismét megmutatja erejét a Red Bull - F1VILÁG.HU

Leclerc: Barcelonában ismét megmutatja erejét a Red Bull

HIRDETÉS
A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc szerint a Red Bull Forma-1-es csapata ismét ütőképes régi formáját mutatja majd a jövő hétvégi Spanyol Nagydíjon.
LECLERC Charles (mco), Scuderia Ferrari SF-24, portrait during the Formula 1 AWS Grand Prix du Canada 2024, 9th round of the 2024 Formula One World Championship from June 07 to 09, 2024 on the Circuit Gilles Villeneuve, in Montréal, Canada - Photo Xavi Bonilla / DPPI

Az energiaital-gyárosok szemmel láthatóan nem remekeltek az elmúlt időszakban: Imolában egy meglehetősen nehéz hétvégét követően tudott győzni Max Verstappen, míg a holland pilóta Monacóban csak egy 6. helyre volt képes. Egy hete Kanadában vendégeskedett a mezőny, ott az energiaital-gyárosok szintén nem emelkedtek ki annyira a csapatok közül, mint általában, Verstappen számára azonban végül összejött a győzelem.

A Montrealban kiábrándítóan szereplő Charles Leclerc szerint a jövő hétvégi Spanyol Nagydíjon a Red Bull ismét erősebb formáját mutatja majd, és a többi csapat előtt lesz.

„Az az érzésem, a Red Bull erőssége láthatóbb lesz majd egy olyan pályán, mint a barcelonai” — mondta a monacói. „De majd meglátjuk. A Red Bull mögött pedig szerintem elég szoros lesz köztünk a küzdelem.”

Hasonlóképp vélekedik a Mercedes ifjú titánja, George Russell, aki ezzel együtt beszél tarról is, egyértelmű fejlődést értek el új fejlesztéseinek hála.

„Nem titok, hogy küszködtek egy kicsit az autójukkal a legutóbbi három versenyen. Mégis megnyertek a háromból kettőt. Szóval arra számítok, hogy megtesznek egy kisebb lépést, amikor visszatérünk az európai, konvencionálisabb pályákon tartandó versenyekre.”

„Látnunk kell, hogyan alakul a teljesítményük, de az a tempónövekedés, amit mutattunk ezen a hétvégén, nem volt meglepetés számunkra, mivel a gyárban látott számok azt mutatták, hogy ezekkel a fejlesztésekkel jelentős teljesítményt tudunk találni. Szóval Barcelona érdekes lesz mindenkire számára, de bízom abban, hogy harcban lehetünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!