Leclerc beáldozta a sprintnapot, de nem számít sokkal erősebb versenyre vasárnap - F1VILÁG.HU

Leclerc beáldozta a sprintnapot, de nem számít sokkal erősebb versenyre vasárnap

A verseny érdekében feláldozta a szombati sprintnapot a Ferrari Forma-1-es csapata, Charles Leclerc pedig azt mondja, összességében elégedettek lehetnek azzal az eredménnyel, amit elértek.

Leclerc csak a 7. helyről vágott neki a sprintversenynek, miután a rajtsorrendről döntő sprintkvalifikáción csapattársához, Carlos Sainzhoz hasonlóan használt lágy gumikat használt az SQ3-ban annak érdekében, hogy a vasárnapi versenyre megspóroljon egy új garnitúrát ebből a keverékből.

“Nem tudom, ki volt még használt gumikon, de nekünk azok voltak fent, szóval számítottunk rá, hogy nem leszünk túl jók. De megtartottuk az új gumikat valami másra” – mondta még a sprintidőmérő után a monacói. “Egyszerűen úgy döntöttünk, hogy feláldozzuk a sprintidőmérőt és a sprintet, hogy jobb versenyt futhassunk vasárnap.”

Leclerc a szombati sprintfutamon aztán a 7. helyről indulva felküzdötte magát az 5. helyre, elmondása szerint pedig elégedettek lehetnek ezzel az eredménnyel.

“Azt gondolom, sikerült maximalizálnunk a mai eredményt” – mondta a monacói. “Nyilvánvalóan azzal, hogy nem használtunk jó gumikat a sprintkvalifikáción, egy kicsit hátrányból kezdtük a futamot, de összességében jó munkát végeztünk, az 5. helyen értünk célba, legyőztük Lewist, aki új gumikat használt az időmérőn. Az idei bajnokságban jelenleg ők jelentik számunkra a fő célpontot, meg kell próbálnunk elkapnunk őket a szezon vége előtt, szóval a mai egy meglehetősen jó nap volt.”

“Az egyetlen dolog, ami őrületes, az a tempókülönbség a McLarenhez és a Red Bullhoz képest a versenyen.”

Arra a kérdésre, hogy a vasárnapi versenyen valahogy közelebb tudnak-e férkőzni az említett két csapathoz, Leclerc kifejtette: “Szerintem jó munkát végeztünk ma, nem gondolom, hogy sokkal több volt az autóban. Persze tanulhatunk, lehet jobb autónk vasárnapra, de sokat nem változtathatunk rajta, szóval majd meglátjuk. De elég jó versenyünk volt ma a rendelkezésünkre álló csomaggal.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!