Leclerc: Bianchi jobban megérdemelte volna a Ferrari ülését, mint én - F1VILÁG.HU

Leclerc: Bianchi jobban megérdemelte volna a Ferrari ülését, mint én

HIRDETÉS
A Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc azt mondja, jó barátja, Jules Bianchi megérdemelte volna, hogy a patinás olasz istálló versenyzője legyen.
SILVERSTONE (GRAN BRETAGNA) 09/07/2014 
© FOTO STUDIO COLOMBO X FERRARI Jules Bianchi

A francia tehetség a 2014-es Japán Nagydíjon szenvedett súlyos balesetet, sérüléseibe pedig hónapokkal később belehalt.

Bianchi szoros baráti kapcsolatát ápolt Charles Leclerc-rel, akinek ráadásul a keresztapja is volt.

Leclerc számos interjúban kifejtette már, úgy érzi, egykori barátja álmát váltja valóra a Forma-1-ben, főleg azóta, hogy 2019-ben a Ferrari versenyzője lett.

Leclerc a minap egy interjúban beszélt a tragikusan elhunyt versenyzőről.

„Jules apukája, illetve az én édesapám mindig viccelődtek, hogy nagyon hasonló a pályafutásunk. És furcsa, hogy amikor ő is és én is versenyeztünk, és neki egy rossz versenye volt, akkor nekem ugyanazon a hétvégén szintén nagyon rossz futamom volt… Mindig voltak viccelődések ezzel kapcsolatban” – mondta a Ferrari ifjú versenyzője.

„Nyilván nagyon hasonló a pályafutásunk, hiszen a menedzserem, Nicolas [Todt] hasonló utat választott nekünk.”

Bianchi szintén a Ferrari akadémiájának tagja volt, 2014-ben pedig a Marussia színeiben első pontjait is megszerezte Monacóban.

„Biztos vagyok abban, hogy Jules megmutatta volna azt a Forma-1-ben, amit meg kell mutatnia. Sokat elérhetett volna. Azt gondolom, egy olyan eredmény, mint amit Monacóban elért a Marussiával, sokat elárul a tehetségéről.”

„Szóval határozottan megérdemelte az F1-es ülést, a Ferrari ülését talán jobban, mint én. De sajnos a sors másképp rendelkezett számára. Biztos vagyok abban, hogy még talán többet is mutatott volna annál, mint én. Elképesztően tehetséges volt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!