Leclerc: Bianchi miatt nehéz lesz a szuzukai hétvége

Fotó: Alfa Romeo Sauber
Charles Leclerc (MON) Alfa Romeo Sauber F1 Team at Formula One World Championship, Rd2, Bahrain Grand Prix, Practice, Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain, Friday 6 April 2018.
Jules Bianchi emléke miatt „nagyon nehéz” lesz versenyeznie a hétvégi Japán Nagydíjon Charles Leclercnek – a francia versenyző 2014-ben a szuzukai pályán szenvedett halálos kimenetelű balesetet.

Jules Bianchi emléke miatt „nagyon nehéz” lesz versenyeznie a hétvégi Japán Nagydíjon Charles Leclercnek – a francia versenyző 2014-ben a szuzukai pályán szenvedett halálos kimenetelű balesetet.

Bianchi a 2014-es Japán Nagydíjon egy másik autó mentésében segédkező munkagépnek csapódott versenyautójával, súlyos sérüléseibe pedig 9 hónappal később halt bele.

Leclerc szoros barátságot ápolt a fiatalon elhunyt pilótával, sőt, Bianchi volt az ő keresztapja is, akire a Sauber monacói tehetsége mindig mentoraként tekintett.

Leclerc szerdán először látogatta meg a tragikus baleset helyszínét Szuzukában, újságíróknak nyilatkozva pedig azt mondta, érzelmi szempontból nehéz hétvége vár rá.

„Nyilván egy nagyon nehéz hétvége ez” – fogalmazott az Alfa Romeo Sauber versenyzője.

„Jules rendkívül sokat segített abban, hogy eljussak ide – és nem csak a sportszakmai szempontok tekintetében. Oszlopos tagja volt a családunknak. Soha nem jártam korábban Japánban, a délelőtti pályabejárás nagyon érzelmes volt.”

„Másfelől viszont tudom, hogy a hétvégére kell fókuszálnom, hogy a lehető legjobb munkát végezzem. Még ha ez egy nehéz hétvége is.”

Leclerc édesapja tavaly hunyt el, az ifjú versenyző pedig monacói sisakfestésével rá, emlékezett. A Sauber versenyzője azt tervezi, jövőre – már a Ferrari pilótájaként –megemlékezik majd édesapjáról és Bianchiról is, reményei szerint pedig a sisakot használhatja majd Monacóban és Szuzukában is.

„Kétségkívül gondolkodok valamiben a jövő évre a sisakommal kapcsolatban – de van ez a szabály, miszerint csak egyszer lehet különleges sisakfestést használni. Idén édesapámra emlékeztem vele, jövőre pedig szeretnék valami olyasmit, hogy a sisak egyik oldalával Jules, a másikkal apukám előtt tisztelgem.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!