Leclerc: Binotto az asztalra tud csapni, ha szükség van rá - F1VILÁG.HU

Leclerc: Binotto az asztalra tud csapni, ha szükség van rá

HIRDETÉS
A Ferrari csapatfőnökét, Mattia Binottót méltatta az olasz istálló ifjú versenyzője, Charles Leclerc, aki szerint az olasz szakemberre a bajban is lehet számítani, noha tud meglehetősen szigorú is lenni.
Mattia Binotto, Charles Leclerc, Sebastian Vettel, Ferrari team photo

Binotto idén januárban lett a Ferrari Forma-1-es csapatának első embere, és bár a világbajnoki címről idén is lemaradnak, az istálló az idény második felében meglehetősen ütőképes formát mutatott.

A Ferrari fiatal pilótája, Charles Leclerc a minap egy interjúban elárulta, Binotto olyan főnök, amilyennek lennie kell: tud kemény is lenni a megfelelő pillanatban, ám mindig motiválja a versenyzőket.

„Ő egy nyugodt ember, ami fontos egy olyan környezetben, mint a Forma-1” – fogalmazott a 22 éves pilóta. „Az ember mindig izgatott, minden rendkívül gyorsan történik itt. Ezért fontos, hogy olyan emberek vegyenek körül, akikre számítani lehet, és akik nyugodtak.”

„Persze tud kemény is lenni, ha szükség van rá. És azt gondolom, ilyennek kell lennie egy főnöknek.”

Binotto az asztalra tud csapni akkor, amikor úgy érzi, hogy szükség van némi rendszabályozásra: például akkor, amikor a versenyzők rivalizálása miatt egyre feszültebbé válik a légkör.

„Nem szívesen látjuk ezt, az egész csapat nem szívesen látja, és nincs is szüksége erre a csapatnak. Ezekben a pillanatokban keménynek kell lennie, és ez segít minket abban, hogy helyesen cselekedjünk a későbbiekben.”

Leclerc hozzátette, Binotto mindig az adott helyzetnek megfelelően reagál, és nem kezd el keménykedni akkor, amikor tudja, hogy azzal rontani tud az amúgy is nehéz helyzeten.

„Jól tudja, hogy én nagyon szigorú vagyok magamhoz, és alkalmazkodott ehhez, mert talán tudott volna keményebb is lenni velem. Keményebb akart lenni, de látta, mennyire kikészültem, és arra törekedett, hogy valahogy összekaparjon engem.”

„Volt idén néhány példa erre, mondjuk Németországban, ahol ott volt nekem, hogy segítsen jobb versenyzővé válni egy mélypont után.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!