Leclerc bízik a Ferrariban és az előrehozott fejlesztésekben - F1VILÁG.HU

Leclerc bízik a Ferrariban és az előrehozott fejlesztésekben

HIRDETÉS
Charles Leclerc szerint minden okuk megvan bízni abban, hogy a hétvégi Spanyol Nagydíjon újra olyan szinten teljesítenek majd, mint a 2024-es szezon első versenyein.
LECLERC Charles (mco), Scuderia Ferrari SF-24, portrait during the Formula 1 AWS Grand Prix du Canada 2024, 9th round of the 2024 Formula One World Championship from June 07 to 09, 2024 on the Circuit Gilles Villeneuve, in Montréal, Canada - Photo Florent Gooden / DPPI

A maranellói gárda kiábrándító formát mutatott a két héttel ezelőtti Kanadai Nagydíjon, ahol egész egyszerűen képtelenek voltak megfelelően működtetni a Pirelli abroncsait: sem Charles Leclerc, sem Carlos Sainz nem tudott a top 10-be kerülni az időmérőn, a vasárnapi versenyen pedig végül mindketten kiestek.

Az F1-es világbajnokság ezen a hétvégén Barcelonában folytatódik majd, Leclerc pedig biztos benne, újra a „régi” Ferrarit látjuk majd.

„Még ha nem is a verseny eredményét nézzük, a montreali teljesítményünk összességében nem volt azon a szinten, amit szeretnénk, de úgy gondolom, megvan bennünk minden, ami kell ahhoz, hogy visszatérjünk oda, ahol a szezon első részében voltunk” — mondta a rutinos monacói. „A gyárban mindenki hihetetlen munkát végez, és sikerült előrehoznunk néhány fejlesztést, amelyeket elvileg később kellett volna bevetnünk a szezon során.”

„Ez egy jó pálya ezek tesztelésére, és ha egy kicsit is segítenek, előny lehet, tekintve, milyen szoros a verseny az élcsapatok között.”

Leclerc ugyanakkor azt mondja, nagyon fontos, hogy jó formában kezdjenek a katalán fővárosban, és szépen építkezzenek a hétvége során.

„Jól kell kezdenünk már a pénteki edzésektől kezdve, meg kell találnunk a legjobb beállításokat, és dolgoznunk kell a részleteken. Valójában — ahogy mindig is mondtuk — a rendelkezésre álló csomag maximális kihasználása ugyanolyan értékes lehet, mint egy aerodinamikai frissítés. Rajtunk múlik, hogy a legtöbbet hozzuk ki az SF-24-esből.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!