Leclerc biztos benne, a Ferrari megbízhatóbb lesz 2023-ban - F1VILÁG.HU

Leclerc biztos benne, a Ferrari megbízhatóbb lesz 2023-ban

HIRDETÉS
A Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc nagyon bízik abban, hogy az olasz istállónak a tél folyamán sikerült jelentős előrelépéseket tennie a megbízhatóság terén.
TEST T1 BAHRAIN F1/2023 - GIOVEDI 23/02/2023
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

A monacói versenyző csütörtökön fél napon át tesztelhette a csapat 2023-as versenyautóját Bahreinben, ma délután pedig újra körözhet majd a jövő hétvégi szezonnyitónak otthont adó versenypályán. A Ferrari első tesztnapja remekül sikerült, az autó megbízhatóan és jól működött, bár a teljesítményéről még nagyon nehéz lenne beszélni.

Leclerc sem teszi ezt, már csak azért sem, mert a nyitónapon főleg arra fókuszáltak, hogy a szimulációk során nyert adatokat összehasonlítsák azzal, amiket a pályán látnak. A fiatal pilóta elmondása szerint ez remek eredményeket hozott tegnap.

„Azt hiszem, mindannyian elégedettek vagyunk, mert az adatok egyeznek azokkal, amiket a gyárban kaptunk, ami nagyon fontos az első napot tekintve” – mondta a monacói versenyző az F1 TV-nek nyilatkozva. „Erre fókuszáltunk a legjobban, igyekeztünk kipróbálni az autót különféle helyzetekben, különféle konfigurációkkal, és minden stimmelt, ami fontos volt.”

„Most már egyre jobban fókuszálunk a beállításokra, próbálunk egy kis teljesítményt kihozni belőle, de persze nem mutatunk meg mindent, hiszen még csak tesztelünk. Ezért is nagyon-nagyon fontos az, hogy saját magunkra fókuszáljunk, mert egyik csapat sem fogja megmutatni, mekkora potenciál van bennük. Nem tudjuk, mennyi marad még bennük. Szóval magunkra fókuszálunk, próbáljuk a legtöbbet kihozni ebből a három napból, és amennyire csak lehet, felkészülni jövő hétvégére.”

A Ferrarinak tavaly gyenge pontja volt a megbízhatóság, Leclerc azonban biztos benne, előre tudtak lépni ezen a téren. Nem a bahreini nyitónap alapján mondja ezt, hanem azért, mert pontosan tudja, mennyi időt és energiát fordítottak erre a területre az elmúlt hónapokban.

„Nem csak azért reménykedem, mert jó napunk volt tegnap, hiszen, hogy őszinte legyek, tavaly is nagyon tiszta tesztünk volt a megbízhatóságot tekintve. Főleg azért vagyok optimista, mert rengeteg munkát fektettek ebbe a mérnökök Maranellóban a tél folyamán. Szóval meggyőződésem, hogy jobbak leszünk ezen a téren.”

Arra a kérdésre, hogy egyezik-e a véleményük Carlos Sainzcal a Ferrari új, SF-23-as autójával kapcsolatban, így felelt: „Igen, bár egyelőre nem igazán fókuszáltunk a beállításokra, sokkal inkább az adatok korrelációjára figyeltünk. Erről pedig inkább a mérnökök tudnának beszélni, mint mi. De hasonlóak az érzéseink az autóval kapcsolatban.”

A csütörtöki nyitónapon Max Verstappen volt a leggyorsabb, a Red Bull ráadásul igazán sok időt töltött a pályán: a holland egymaga közel három versenytávot teljesített. Leclerc ugyanakkor azt mondja, nem foglalkoznak még ezzel, hiszen feltehetően teljesen más programot teljesít a két csapat.

„Momentán tényleg nem koncentrálunk erre, mivel szerintem nagyon más program szerint dolgoztunk tegnap. Mi elégedettek vagyunk azzal, amit csináltunk, arról fogalmunk sincs, ők mit éreznek az autójukkal kapcsolatban, nem tudjuk, mennyire nyomták, szóval rengeteg a kérdőjel. Nem fókuszálunk erre, mi magunkra összpontosítunk. Meglátjuk, hogy meg fogunk-e tudni többet a következő napokban, de mi magunkra koncentrálunk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!