Friss hírek

Leclerc biztos benne, Brazíliában újra erős lesz a Ferrari

A Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc nagyon magabiztos azt illetően, hogy a mexikói gyengélkedés egyszeri alkalom volt, és a hétvégi Brazil Nagydíjon újra versenyképesek tudnak lenni.

A maranellói istálló Mexikóvárosban képtelen volt felvenni a versenyt a Red Bull-lal és a Mercedesszel, így idei leggyengébb formáját mutatta. Ebben jelentősen közrejátszott a mexikói pálya tengerszint feletti magassága, illetve az abból fakadó ritkább levegő, a Ferrari ugyanis nem tudta optimálisan működetni V6-os erőforrását.

Habár a hétvégi versenynek otthont adó interlagosi pálya is magasan a tengerszint felett helyezkedik el, Leclerc magabiztos azzal kapcsolatban, hogy a Ferrari megoldotta problémáit, és versenyképesebb lesz a Brazil Nagydíjon.

Hirdetés
 

„Nem tudom elképzelni, hogy ennél rosszabbak leszünk – sőt, meggyőződésem, hogy jobban teljesítünk majd” – mondta a monacói pilóta. „Az erőforrás teljesítményével küszködtünk Mexikóban a tengerszint feletti magasság miatt, és feltehetőleg az sem segített, hogy nem sikerült tökéletesen eltalálnunk az egyensúlyt. A kettő kombinációja miatt küszködtünk sokat, de meggyőződésem, hogy itt jobbak leszünk.”

„Elég sok elemzést végeztünk, és úgy hiszem, hogy közel vagyunk ahhoz, hogy jól beállítsuk az autót. Nem akarok túlságosan belemenni a részletekbe, de nagyon nehéz volt vezetni Mexikóban. Nyilván ilyenkor veszítünk az önbizalomból is, ami miatt csak még jobban szenvedünk.”

Leclerc jelenleg nagy csatát vív az egyéni összetett 2. helyéért Sergio Perezzel – a Ferrari versenyzője 5 pontra van lemaradva a mexikóitól.

„Nem ez jelenti a legfőbb prioritást számomra” – mondta a monacói, amikor erről kérdezték őt csütörtökön. „Azt gondolom, ha az utolsó két versenyen mindent tökéletesen csinálunk, jönni fog az eredmény, de a legfőbb prioritás számomra az, hogy fejlődjünk csapatként az utolsó néhány futamon, és jövőre a világbajnoki címért tudjunk csatázni Max [Verstappen] és a Red Bull ellen. Ez az, ami számít, hogy minél előbb megpróbáljak világbajnoki címet nyerni. Hogy második, vagy harmadik leszek-e idén… A második hely jobb a harmadiknál, de nem igazán számít, hogy őszinte legyek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc biztos benne, Brazíliában újra erős lesz a Ferrari
Beváltak az új szabályok, jóval több előzés volt idén az F1-ben
Ocon csalódottan figyelte Alonso néhány kritikáját
Sajtóhír: Binotto önként távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról!
10 éve intett búcsút az F1-nek Michael Schumacher
Schumacherrel egy abu dhabi hotel előcsarnokában közölték kirúgását

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!