Leclerc biztos benne, lesznek meglepetések Monacóban - F1VILÁG.HU

Leclerc biztos benne, lesznek meglepetések Monacóban

HIRDETÉS
A Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc azt reméli, a hétvégi Monacói Nagydíjon, hazai közönsége előtt is a győzelemért harcolhat majd – abban azonban biztos, hogy lesznek csapatok, melyek meglepetést okoznak majd.
GP MONACO F1/2022 - GIOVEDI’ 26/05/2022 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

A Ferrari jó formában kezdte a szezont, hiszen eddig valamennyi pályán versenyképesnek bizonyult autója, Leclerc pedig egészen a múlt hétvégi Spanyol Nagydíjig élen állt a világbajnoki összetettben. A monacói Barcelonában is jó úton haladt a győzelem felé, egy technikai probléma miatt azonban az élről esett ki.

A fiatal tehetség azt reméli, Monte-Carlo utcáin is ütőképes lesz majd a Ferrari F1-75-ös versenygépe, noha biztos benne, hogy lesznek csapatok, melyek meglepetést okoznak majd – ahogy tették azt ők maguk is tavaly.

„Hogy mi vagyunk-e a favoritok itt, azt nem tudom” – mondta a Ferrari versenyzője. „De azt gondolom, lesznek meglepetések ezen a versenyen, mert ahogy tavaly láthattuk, az autónk nem volt túl versenyképes az elmúlt idény során. Aztán megérkeztünk Monacóba, és a miénk volt az egyik legerősebb csomag ezen a pályán.”

„Lehetnek csapatok, melyekről nem is gondolnánk, hogy nagyon versenyképesek lesznek, és meg fognak lepni bennünket. De meggyőződésem, hogy mi is harcban leszünk a győzelemért.”

Leclerc-nek egyébként eddig nem sok sikerélménye volt Monacóban: 2017-ben egy elszabadult kerék miatt esett ki F2-es versenyéről, egy évvel később pedig fékprobléma miatt keveredett balesetbe első monacói F1-es futamán. 2019-ben már a Ferrari versenyzőjeként próbált bizonyítani, ám miközben próbálta átrágni magát a mezőnyön, túl sok kockázatot vállalt, és kiesett. Leclerc a tavalyi Monacói Nagydíjon ugyan pole-t szerzett, ám az időmérő végén a korlátnak csapta autóját – ennek következtében pedig a másnapi versenyen végül el sem tudott indulni.

De ezzel még nincs vége, a Ferrari pilótája ugyanis nemrég Niki Lauda klasszikus, 312B3-as kódjelű versenygépével körözhetett az utcai pályán, egy fékprobléma miatt azonban összetörte az autót.

Arra a kérdésre, hogy eszébe fog-e jutni a hétvége során, mennyire balszerencsés volt eddig Monacóban, a Ferrari pilótája így felelt: „Nem, nem gondolkodom ezen.”

„Összességében nem ez volt a legszerencsésebb pálya számomra, de ilyen az élet, megesik. Ez is része a motorsportnak, és a dolgok néha nem úgy alakulnak, ahogy szeretnéd. Remélhetőleg viszont idén ez lesz a helyzet. De ugyanaz lesz a hozzáállásom, mint a 2022-es idény első néhány versenyén. Mert eddig igazán eredményesek voltunk, és remélhetőleg itt, hazai pályán is azok leszünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!