Leclerc biztos benne, meglesz a tempójuk a győzelemhez! - F1VILÁG.HU

Leclerc biztos benne, meglesz a tempójuk a győzelemhez!

HIRDETÉS
Parádés teljesítményt nyújtva megszerezte a rajtelsőséget a Ferrari hazai pályáján, Monzában az olasz istálló ifjú titánja, Charles Leclerc. A monacói elismerte, nem számított arra, hogy a pole-ért csatázhat, most viszont már úgy érzi, meglesz a tempójuk a győzelemhez is.
Charles Leclerc, Ferrari

A két héttel ezelőtti Belga Nagyíjon sokat küszködött a Ferrari, így Leclerc arra számított, a hasonló aerodinamikai konfigurációt megkövetelő monzai versenypályán is nehéz dolguk lesz. A Scuderia ehhez képest pár a pénteki nyitónapon is erős teljesítménnyel rukkolt elő, Leclerc pedig magabiztos teljesítményt nyújtva, közel másfél tizedmásodperces előnnyel szerezte meg a rajtelsőséget, így idény nyolcadik alkalommal startolhat az élről.

„Nagyon kellemes meglepetésben volt részünk ma, főleg, ha azt nézzük, hogyan álltunk Spában” – mondta az időmérőt követően a fiatal pilóta. „Nem számítottam arra, hogy a pole-ért harcolhatok itt, szóval óriási meglepetés, hogy megszereztük a rajtelsőséget hazai környezetben.”

„Az első és második szabadedzésen sok mindent kipróbáltunk Carlosszal a két autón, és másmilyen irányokat találtunk, ami érdekes volt. Spában tényleg küszködtünk, de sikerült találnunk némi tempót. Ez is azt mutatja, hogy jó irányba haladunk. A gyorskörömmel rendkívül elégedett vagyok. Első nekifutásra nem sikerült valami jó kört futni, de aztán sikerült mindent jól összerakni.”

Leclerc hozzátette, meggyőződése, hogy a versenytempójuk is elég jó lesz ahhoz, hogy győzzenek vasárnap, Monzában.

„A versenytempónk erős, igazán jó érzéseim voltak ennek kapcsán. Bármi is történjék az első körben, szerintem meglesz a tempónk ahhoz, hogy megnyerjük a versenyt. Azt gondolom, jó vasárnapunk lehet!”

Bár az időmérőn Max Verstappen végzett Charles Leclerc mögött, a monacói pilóta mellől mégsem a címvédő rajtol majd vasárnap, hiszen a holland Carlos Sainzhoz, Sergio Perezhez és Lewis Hamiltonhoz hasonlóan rajtbüntetést kap. A 2. helyről így George Russell várhatja a piros lámpák kialvását. A Forma-1-es Olasz Nagydíj vasárnap 15 órakor kezdődik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!