Friss hírek

Leclerc boldogan feláldozná az idei 3. helyet 2022-ért

A Ferrari Forma-1-es csapatának ifjú titánja, Charles Leclerc azt mondja, boldogan sutba dobná az idei szezont, ha tudná, 2022-ben a világbajnoki címért csatázhatnak.

A Ferrari jelenleg harcban van a McLarennel a konstruktőri 3. helyért, eközben azonban természetesen gőzerővel dolgozik jövő évi versenyautóján is.

Mivel 2022-ben jelentősen átalakulnak a Forma-1-es szabályok, a Ferrari is nagy lehetőséget kapott a felzárkózásra – vagy esetleg arra, hogy rögön a világbajnoki címért csatázzon az új éra kezdetén.

A Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc azt mondja, ő a maga részéről arra ösztönzi csapatát, hogy amennyire csak lehet, a 2022-es szezonra koncentráljanak.

„Ha olyan szerződést tennének elém, amiben azt mondják, hogy feláldozzuk a 2021-es évet azért, hogy versenyképesebbek legyünk 2022-ben, boldogan aláírnám. De sajnos ezt senki sem tudja garantálni” – mondta a monacói.

„Én arra ösztönzöm a csapatot, hogy 2022-re fókuszáljunk. És szerintem ez mindenki számára világos. A 2022-es év egy óriási lehetőség lesz mindenki számára. Ezek az új autók itt lesznek a következő években.”

„Rendben, idén a McLarennel harcolunk a konstruktőri 3. helyért, de tudjuk, hogy a mi végső célunk az, hogy amilyen hamar csak lehet, a 1. helyért csatázzunk. És erre leghamarabb 2022-ben lesz lehetőség, nem pedig idén. Szóval boldogan feladnám a konstruktőri 3. helyet 2021-ben azért, hogy 2022-ben az 1. pozícióért harcolhassunk.”

A Ferrari jelenleg a 4. helyet foglalja el a tabellán, hátránya 19 pont a McLaren mögött. Leclerc a 6. helyen áll az összetett versenyben 62 egységgel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Leclerc boldogan feláldozná az idei 3. helyet 2022-ért
Horner: Bottas nagyszerű munkát végzett a Mercedesnek
Russell újra Mercedesben: Gumiteszt a Hungaroringen!
Mi történt volna, ha Hamilton sem áll fel a rajtrácsra az újraindításnál?
Alonso: Tanítottam pár új ívet Hamiltonnak!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!