Leclerc: Carlos nélkül sokkal nehezebb lett volna - F1VILÁG.HU

Leclerc: Carlos nélkül sokkal nehezebb lett volna

HIRDETÉS
Charles Leclerc három tizedmásodperccel győzte le Max Verstappent a Francia Nagydíj rajtelsőségéért folyó harcban, a monacói azonban nem habozott elismerni, hogy a csapattársától kapott szélárnyék jelentősen megkönnyítette a dolgát.
FERRARI F1 GP FRANCIA VENERDI 22/07/2022 credit @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

A Ferrari ugyan nem számíthat Carlos Sainzra a vasárnapi rajtnál az élmezőnyben, hiszen motorcserés büntetések miatt a mezőny végéről kell rajtolnia, ennek apró előnye volt viszont, hogy a Q3-ig eljutó spanyolt a csapat így az utolsó szakaszban Leclerc teljesítményének fokozására használhatta. A silverstone-i futamgyőztes mindkét menet során csapattársa előtt hajtott pályára, hogy szélárnyékot adjon számára a Mistral egyenes két szakaszán, az ebből származó előny pedig akár tizedmásodperceket is jelenthetett.

„Egész hétvégén küszködtem azzal, hogy összerakjak egy jó kört, és most sikerült, de el kell mondanom, hogy ehhez nagy segítséget kaptam Carlostól is” – szögezte le azonnal Leclerc a pole megszerzését követően. „Remek csapatmunka volt ez a részünkről, ami nélkül sokkal nehezebb lett volna a dolgom. Remélem, holnap ő is csatlakozni tud majd a győzelemért folyó harcba.”

Leclerc az időmérők királya idén, hiszen a hetedik rajtelsőségét szerezte 2022-ben, de ez már nem az első alkalom, amikor váratlanul érte őt ez a siker: a pénteki edzések eredményei alapján ugyanis úgy számolták a Ferrarinál, hogy a Red Bull jelentősebb előnyben van hozzájuk képest.

„A Q1 után nagyon meglepődtem azon, hogy micsoda tempónk van. A Q2-ben szintén rendkívül gyorsak voltunk, szóval valahogyan sikerült fordítanunk az álláson az időmérőre” – mondta a monacói. „Jónak tűnik az autó a versenyre, ugyanakkor nehéz látni, hogy a Red Bullnál tegnap pontosan mivel foglalkoztak, mert jelentős különbség mutatkozott a köridőkben. Majd holnap meglátjuk!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!