Leclerc: Csak arra figyeltem, hogy ne háttal csapódjak be - F1VILÁG.HU

Leclerc: Csak arra figyeltem, hogy ne háttal csapódjak be

Charles Leclerc az Azeri Nagydíj hétvégéjének második rajtelsőségét is megszerezte, elmondása szerint azonban a sorozatos remek bakui időmérők mit sem érnek, amíg a Ferrari képtelen azokat győzelemre váltani.

A monacói pilóta lett az első a 2023-as F1-es szezonban, aki meg tudta törni a Red Bull egyeduralmát, hiszen pénteken megszerezte a rajtelsőséget a vasárnapi versenyre. Ezt szombaton a sprintverseny kvalifikációjával spékelte meg, ahol szintén ő lett a leggyorsabb, annak ellenére is, hogy az utolsó gyorskörét egy kicsúszás miatt már nem is tudta teljesíteni.

„Elúszott az autó hátulja, és csak arra gondoltam, hogy orral előre kell a falba csapódnom, mert ha az autó hátuljában teszek kárt, az rengeteg munkát igényelt volna a csapattól. Végül nem volt túl nagy az ütközés és talán csak az első szárny sérült, de mindent át fogunk nézni” – emlékezett vissza Leclerc, aki a pálya egy szokatlan pontján hibázott.

 

„Próbáltam egy kicsit jobban kihasználni a pályát az 5-ös kanyarban, de valamilyen okból a pálya ma nem volt annyira tiszta, mint tegnap. Elég porosnak bizonyult, így amikor távolabb merészkedtem az ideális ívről, az már túl sok volt a gumik számára.”

Leclerc egyébként is olyan versenyzővé pozícionálta magát az elmúlt évek során, aki sokkal jobban szerepel az időmérőkön, mint a versenyeken (19 pole-nál tart csupán 5 futamgyőzelem mellett), és az elmúlt három évben ő indult az élről Bakuban, amihez most még újabb esélyként társul a sprintverseny pole-ja is. A Ferrari sztárja azonban már nagyon vágyik egy vasárnapi sikerre is.

„Jó érzés, hogy gyorsak vagyunk itt, de még sohasem nyertünk ezen a pályán, így ez lenne most számunkra a legfontosabb. Ehhez találnunk kellene még egy kis versenytempót. Az időmérők itt mindig jól mentek, de aztán a versenyeken túl hamar elfogyasztottuk az abroncsokat” – mutatott rá Leclerc.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc: Csak arra figyeltem, hogy ne háttal csapódjak be
Vasseur: Pozitív a hangulat a Ferrarinál
Verstappen maradt az élen, Alonso 2. Barcelonában
Perez: Egy szinten vagyok Verstappennel
Verstappen óriási fölényben a barcelonai nyitóedzésen

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!