Leclerc csalódott: Bárcsak nyerhettünk volna! - F1VILÁG.HU

Leclerc csalódott: Bárcsak nyerhettünk volna!

Az orrát lógatta a monzai Forma-1-es futam leintését követően Charles Leclerc, aki az Olasz Nagydíjon az élről rajtolva veszítette el a vezetést Max Verstappen ellen, így a Ferrari hazai közönsége előtt csak a második helyen ért célba.

Nagy csalódás érte a Ferrari szurkolóit a Forma-1-es Olasz Nagydíjon, amelyen a hazai csapat ígéretes tempója ellenére ismét Max Verstappen húzta be a futamgyőzelmet. A Red Bull második világbajnoki címére hajtó pilótája a hetedik helyről rajtolva állhatott fel a dobogó legfelső fokára, míg a pole-pozícióból induló Ferrari Charles Leclerc-rel csak a második lett. A futam utáni interjúban Leclerc a biztonsági autós fázisra panaszkodott, aminek következtében a futam utolsó köreiben nem volt lehetősége összecsapni Verstappennel. Az 53 körös viadal Daniel Ricciardo kiesése miatt a safety car mögött ért véget.

„Frusztráló volt a vége, bárcsak versennyel zárhattuk volna. Sajnos a korábban történtek miatt ekkor a második helyen álltam. Kár érte, de én mindent beleadtam. Második lettem, bárcsak nyerhettem volna a tifosi előtt. Csodásak itt a szurkolók, de ma nem jött össze.”

Leclerc a verseny vezetését már a futam első negyedében elveszítette, amikor egy virtuális biztonsági autós fázisra reagálva az élről kiállt kereket cserélni. A Ferrari jónak tűnő döntése azonban nem jött be, ugyanis a kerékcsere közben véget ért a sárga zászlós fázis, így Leclerc a vártnál több időt veszített el a bokszban. Verstappen csak tíz körrel később ment ki friss abroncsokért.

„Nem tudtuk, hogy mit fognak tenni mögöttünk, szóval kockáztattunk. Másodikak lettünk, szóval nem vagyok elégedett a versennyel” – magyarázta a stratégiai döntést a monacói, aki szerint a Ferrari tempójával egyébként ma nem volt probléma. Hogy miben kellett volna jobban teljesíteniük, azt egyelőre nem tudta megmondani.

„A tempónk egészen erős volt, szóval ennek utána kell járnunk. Szerintem erősek voltunk, de ma ez sem volt elég” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!