Leclerc csalódott, de a Ferrarival akar bajnok lenni - F1VILÁG.HU

Leclerc csalódott, de a Ferrarival akar bajnok lenni

Egyértelműen frusztráló Charles Leclerc számára az, ahogy csapata, a Ferrari kezdte a 2023-as Forma-1-es világbajnokságot, a monacói pilóta azonban továbbra is hisz az olasz istállóban. A cél a győzelem, és vörösben szeretne a csúcsra jutni!

Leclerc annak reményében vágott neki az idei szezonnak, hogy a tavalyi, fájó vereség után idén méltó ellenfele lesz majd Max Verstappennek, és le is győzheti a holland pilótát. Az idény azonban kiábrándítóan kezdődött a monacói versenyző számára, mindössze egyszer tudott dobogóra állni, a Ferrari autója pedig jelenleg képtelen tartani a lépést az ellenfelekkel.

Leclerc viszont nem veszítette el hitét, továbbra is elszántan küzd azért, hogy világbajnok legyen a Forma-1-ben – és elmondása szerint a Ferrarival szeretne a csúcsra érni.

 

„A cél a győzelem, ez egyértelmű. A győzelem érzése az, ami motivál, és ez motiválja az egész csapatot. Alig várom már, hogy újra autóba üljek, és megpróbáljam megnyerni a bajnokságot” – idézi a monacói versenyző szavait a The Athletic.

„Győzni akarok. És vörösben akarom ezt megtenni. Ez világos, és nem vagyok elégedett azzal a teljesítménnyel, amit az elmúlt néhány évben nyújtottunk. Nem volt valami következetes.”

Leclerc elárulta, természetesen nagyon nem elégedett azzal sem, ahogy a 2023-as szezon indult a Ferrari számára.

„Bizonyos tekintetben frusztráló. Elég sokat vártunk az idei évtől, és végül azt látjuk, hogy nem vagyunk annyira versenyképesek, mint szeretnénk” – magyarázta. „De próbáltuk kielemezni a dolgokat Freddel és a csapattal, és megértettünk néhány dolgot. Most már egy kicsit tisztább képem van arról, hogy miért tartunk most ott, ahol.”

A 25 esztendős versenyző szerződése 2024 végéig szól a Ferrarinál, elmondása szerint pedig a gyenge teljesítmény ellenére elkötelezett az olasz csapat mellett.

„Tudatában vagyok annak, milyen szerencsés vagyok, hogy a Ferrarinál versenyezhetek. A hit megvan. És a hit nemcsak egyirányú, mindkét irányba meg kell lennie. Ha mindketten örömmel folytatnánk, akkor ez meg is fog történni. Most még nagyon korai erről beszélni.”

„A Ferrarinál olyan szenvedély van, ami szerintem egyik másik csapatnál sincs. És nehezebb is kezelni a nehéz helyzeteket, mert rengeteg érzelmet viszel bele. De elvégre ez a Ferrari. És nem cserélném el.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!