Leclerc csalódott magában, mert döntő pillanatban hibázott - F1VILÁG.HU

Leclerc csalódott magában, mert döntő pillanatban hibázott

HIRDETÉS
Döntő pillanatban hibázott, így csak a 8. helyről vághat neki a mai Mexikói Nagydíjnak a Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc.
GP MESSICO F1/2021 - SABATO 06/11/2021 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

A monacói versenyző abban bízott, a Scuderia igazán versenyképes lesz majd a mexikóvárosi pályán, ehhez képest Leclerc végigszenvedte a szabadedzéseket.

Az időmérőre ugyanakkor sokat javult az autó, a fiatal pilóta azonban a mindent eldöntő utolsó gyorskörben hibázott, így nem tudott jó eredményt elérni.

„Nem vagyok elégedett magammal” – mondta a monacói. „Nagyon nehezen alakult számomra ez a hétvége. Az első, a második és a harmadik edzésen sem éreztem rá az autóra, de az időmérőn végre sikerült.”

„A Q1 és a Q2 igazán jó volt, mint ahogy a Q3-as első etap is. De második nekifutásra elkövettem egy hibát, ami miatt semmivé vált az addig elvégzett kemény munka. Csalódtam magamban, és meg fogok bizonyosodni arról, hogy a jövőben ne forduljon elő újra.”

„Úgy fejeztem be az időmérőt, hogy nem tudtam javítani a köridőmön, de tudom, hogy megvolt a potenciál ahhoz, hogy jobb eredményt érjek el. Ilyen az élet. A vasárnapi verseny számít, mindent bele fogok adni.”

Leclerc azt mondja, a szabadedzésen látottak alapján bizakodva várhatja a versenyt, ám nehéz lesz előrébb jutni a 8. helyről.

„A versenytempónk jónak tűnik, de nagyon nehéz lesz előzni itt. A megbízhatóság fontos szerepet játszik majd az egyedülálló körülmények miatt, de ez mindenkire vonatkozik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!