Leclerc csalódott, többet várt a 7. helynél - F1VILÁG.HU

Leclerc csalódott, többet várt a 7. helynél

HIRDETÉS
A 7. helynél jobb eredményre számított szombaton, Imolában a Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc. A monacói versenyző mindenesetre bízik abban, jó versenyt futhat majd vasárnap.
GP EMILIA ROMAGNA F1/2020 -  SABATO 31/10/2020    Charles Leclerc 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office

Leclerc a 4. helyről rajtolva a 4. helyen ért célba a múlt hétvégi Portugál Nagydíjon, így joggal bízott abban, az Emilia Romagna Nagydíjon is versenyképes lesz majd.

A fiatal pilóta ezúttal is sokkal jobbnak bizonyult csapattársánál, Sebastian Vettelnél, aki még a top 10-ben sem jutott tovább, ám az időmérő után elismerte, egy kicsit jobb eredményre számított a 7. helynél. Leclerc főleg azért csalódott, mert a 4. helyen végző Pierre Gaslytól 1 tizeddel maradt csak le.

„A 7. hellyel nem vagyok teljesen elégedett, főleg, hogy mekkora volt a különbség a 4. helyhez képest. Többet vártam…” – mondta a monacói a Sky Sports F1 televíziónak a kvalifikáció után.

„Nem voltunk ma annyira versenyképesek, mint szerettünk volna, de a verseny holnap lesz, a pontokat holnap osztják. Megpróbálom majd a maximumot kihozni a lehetőségeinkből.”

Leclerc az időmérő második szakaszában megpróbált a közepes keverékű gumikkal továbbjutni, hogy ezekkel az abroncsokkal rajtolhasson, végül azonban nem mertek kockáztatni.

„A második etapot a Q2-ben már lágyakkal futottuk, mert nem voltunk annyira magabiztosak, mint Portimaóban azzal kapcsolatban, hogy továbbjutunk a közepes gumikkal. Szóval lágyakra váltottunk.”

Leclerc azt mondja, a 7. helyről rajtolva is lehet jó versenye.

„Pontosan! De nem lesz túl könnyű! Majd meglátjuk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!