Leclerc: Csodákra nem számíthatunk 2021-ben - F1VILÁG.HU

Leclerc: Csodákra nem számíthatunk 2021-ben

Nem számít csodákra 2021-ben a Ferrari Forma-1-es csapatának ifjú titánja, Charles Leclerc, habár az előszezoni tesztelés biztatóan alakult a maranellóiak számára.

A Ferrari kiábrándító formában zárta az elmúlt évet: mindössze a konstruktőri pontverseny 6. helyén végzett, autója és V6-os erőforrása pedig nem tudta felvenni a versenyt a riválisok technikájával.

A Scuderia persze lehetőségeihez mérten mindent megtett azért, hogy 2021-re fejlődjön: teljesen átszabta autójának hátulját, és egy vadonatúj motort tervezett.

 

Mattia Binotto, az istálló csapatfőnöke a bahreini tesztek után azt mondta, az egyenesekben már nem lesznek hátrányban ellenfeleikkel szemben, és bár a versenyzők is elégedetten nyilatkoztak, Charles Leclerc csodákat azért nem vár.

„Nem, azt nem hiszem, hogy minden hátrányunkat ledolgoztuk” – mondta a monacói a Gazette de Monaco című lapnak.

„Egy kicsit talán felzárkóztunk, de sajnos nem számíthatunk csodákra. Nem szabad elfelejtenünk, hogy álltunk tavaly, és milyen pozíciókért harcoltunk.”

Leclerc ugyanakkor beszélt arról is, a Ferrarinak eltökélt célja, hogy visszatérjen a győztesek közé.

„Ami engem illet, a Ferrari nem maradhat ezen a szinten! A győzelmekért, de legalább a dobogókért kell harcolnunk. A Forma1-ben viszont minden időigényes. Jó munkát végeztünk, de ez még nem lesz elég ahhoz, hogy visszatérjünk a 2019-es szintre.”

A monacói pilóta rámutatott, a Ferrari szívesebben épített volna egy teljesen új autót 2021-re, ám a főbb komponensek befagyasztása miatt erre nyilván nem volt lehetősége.

„A 2020-as év egy nagyon nehéz év volt, habár rengeteget tanultam – főleg a hibáimból. Megpróbálunk javulni 2021-ben, de kétlem, hogy a bajnoki címért fogunk harcolni. De persze azért remélem. Ha viszont reálisan próbálom látni a helyzetünket, akkor kétlem, hogy ez megvalósítható lesz idén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc: Csodákra nem számíthatunk 2021-ben
Schumacher először tesztelt a Mercedes F1-es autójával
Komoly fejlesztésekkel vágnak vissza Alonsóék Kanadában
Nevetség tárgyává vált a Williams, a csapatfőnök az istálló védelmére kelt
Nem tervez Red Bull-motorokra váltani a McLaren

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!